Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Boys In The Better Land”

Vrijdag verschijnt Dogrel, het langverwachte eerste album van de Ierse post-punkers Fontaines D.C. Het vijftal geldt al langer als een in de gaten te houden band en weet met zijn maatschappijkritische songteksten een steeds groter publiek aan te spreken. De band moet dan ook al hoge verwachtingen inlossen met hun eerste plaat, maar met voorlopers “Big“, “Roy’s Tune” en “Too Real” gaven ze alvast een goeie voorzet. Vandaag verschijnt met “Boys In The Better Land” nog een laatste sneak peek van Dogrel, een nummer waar eerder al een Darklands versie van verscheen.

De nieuwe versie van het nummer komt iets vlotter en doeltreffender binnen dan die vorige. Het hogere tempo doet “Boys In The Better Land” goed, want zo komt de strakke instrumentatie nog snediger binnen dan voordien. Ook frontman Grian Chatten voegt de woorden iets sneller aan elkaar en hierdoor klinkt het geheel nog intenser. Ook tekstueel is “Boys In The Better Land” een schot in de roos, en valt de slagzin ‘If you’re a Rock Star, Porn Star, Superstar, doesn’t matter what you are, get yourself a good car, get outta here’ binnen de kortste keren mee te bekken. Het uitkijken naar vrijdag is met “Boys In The Better Land” nog een stukje groter geworden.

Op vrijdag 19 april speelt de band in de 4AD in Diksmuide en op donderdag 11 juli zakken ze ook voor het eerst af naar het Waalse festival Dour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief