Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Big”

Fontaines D.C. zijn nu al één van de ontdekkingen van het nog vroege jaar. Het viertal uit Dublin maakt snoeiharde garagerock met punkinvloeden en maakten het afgelopen jaar naam dankzij hun energieke shows. Veel nummers hebben ze nog niet echt uitgebracht, maar op 12 april verschijnt hun eerste album Dogrel. In het najaar van 2019 hebben ze in ieder geval al een grote headlinetour in het Verenigd Koninkrijk gepland, maar voordien zullen ze een goed gevulde festivalzomer tegemoet gaan. Met hun nieuwste single “Big” dromen ze alvast (terecht) van een grootse carrière

Amper een tweetal minuten duurt het furieuze “Big”, maar dat is meer dan genoeg om ons helemaal omver te blazen. In “Big” draait zich bovendien alles rond dat ene zinnetje: ‘My Childhood was small, but I’m gonna be big’ gebracht met een Iers accentje. Muzikaal zit het nummer strak in mekaar met maar weinig adempauzes en is het een intense trip in de dromen van een jonge ambitieuze band die op het randje van de doorbraak staat. Van Fontaines D.C. zullen we in de toekomst nog veel horen als je het ons vraagt en daar kijken we enorm hard naar uit.

Op 19 april speelt de band in de 4AD in Diksmuide,

Facebook

7 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief