Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Roy’s Tune”

Schrijf 12 april alvast in je agenda, want dan brengt Fontaines D.C. misschien wel het debuut van het jaar uit met Dogrel. De band uit Dublin deed voor hun debuutplaat beroep op de diensten van producer Dan Carey, die in het verleden al samenwerkte met grootheden als Franz Ferdinand, Tame Impala en Bloc Party. De snedige postpunk van het vijftal lijkt alvast in de smaak te vallen, want hun vorige single “Big” schopte het zelfs tot ‘Catch of the day’ bij Studio Brussel. Hun derde voorproever “Roy’s Tune” is alvast iets rustiger dan de vorige single’s van de nieuwe plaat, maar daarom niet minder straf.

Op “Roy’s Tune” krijgen we een iets ingetogener Fontaines D.C. te horen en daar zit een reden achter. De band wou van “Roy’s Tune” een moment van reflectie maken van de huidige situatie in Ierland waar nog steeds heel veel mensen arm zijn, terwijl grote bedrijven als Apple heel gunstige belastingpercentages krijgen. Een oneerlijkheid die het hele nummer lang domineert en waar de gitaren wat meer in de achtergrond treden ten voordele van het verhaal. Muzikaal gezien doet ons het nummer zelfs wat denken aan The Cure, wat ook grotendeels te maken heeft met het timbre van frontman Grian Chatten, dat sterk aan dat van Robert Smith doet denken. Een straffe single is “Roy’s Tune” zeker en vast geworden waardoor we nog meer beginnen uit te kijken naar het spraakmakend debuut.

Op vrijdag 19 april speelt de band in de 4AD in Diksmuide en op donderdag 11 juli zakken ze ook voor het eerst af naar het Waalse festival Dour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPRINTS – “Swimming”

Postpunkbands zijn vaak boos. Dat is niet anders bij SPRINTS, een opkomende band die opereert vanuit punk-broeihaard Dublin (o.a. de geboorteplaats van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single workfriends – “Sick and Tired”

Postpunkbands schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Logischerwijs is het dus als beginnende band moeilijk geworden om een plaatsje bij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan - "Hands Up"

Als je de Foo Fighters-hetze probeert te ontlopen  – of gewoon extra wil genieten van het betere gitaarwerk –, ben je bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.