Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Pile-Up – “Trash Metal Cassette”

Hou je maar klaar, want Dinosaur Pile-Up is ‘back in business’. Het drietal uit Leeds bracht in 2016 voor het laatst muziek uit, maar trok zich vorig jaar na een slopende tour terug in de studio. Dat ze dit jaar weer eens met nieuw materiaal op de proppen zouden komen, was al af te leiden aan de concertaankondigingen voor deze zomer. Op 7 juni verschijnt dan ook Celebrity Mansions, hun vierde plaat. Hun nieuwe single “Trash Metal Cassette” ging gisteren in première in het radioprogramma van Daniel P Carter op BBC Radio 1.

“Trash Metal Cassette” werd voorzien van een smerige gitaarriff die in het begin meteen zijn accenten kan zetten, en het nummer van een vliegende start voorziet. Het nieuwe nummer van Dinosaur Pile-Up bevat ook weer heel wat grunge-elementen, maar ook de punkinvloeden zijn duidelijk herkenbaar op “Trash Metal Cassette”. De song lijkt wat op een Foo Fighters, maar met nog meer ballen. Wat we heel leuk vinden, is het gebruik van een kinderkoor, dat tegen alle verwachtingen in wel weet te passen bij het nummer. We zijn in ieder geval blij dat Dinosaur Pile-Up terug zijn met nieuwe muziek, en hopen spoedig op meer (en een album)!

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

25 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief