Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Karen O & Danger Mouse – “Turn The Light”

Karen O & Danger Mouse, de ene heeft een gouden stem en de andere kan die perfect inschakelen in een origineel geheel. Name a more iconic duo… Komende vrijdag verschijnt hun eerste gezamenlijke plaat Lux Prima. Na knallers van singles “Lux Prima” en “Woman”, krijgen we vandaag nog een laatste voorsmaakje met “Turn The Light”, waarop het duo voor de derde keer een nieuwe richting uitgaat.

Waar “Lux Prima” experimenteel te noemen is en de vorige single “Woman” duidelijke rock-vibes vertoont, is de sfeer van “Turn The Light” eerder funky en dromerig. Ongewijzigd aan het recept is de aanwezigheid van een goeie drive en een uitzonderlijk oog voor detail. De bassisten onder ons zullen zich niet lang kunnen bedwingen hun instrument vast te grijpen om dit vinnige lijntje mee te spelen en er op los te bouncen. Daarnaast worden verschillende leuke achtergrondklanken op de juiste momenten ingezet en zijn ook de backings er los op. Maar frontvrouw Karen O kan er hier ook wat van, ze weet haar stem aan te passen aan de vibe van de passages van het nummer. Ze klinkt scherp en zelfzeker in de funky strofes, maar sleept je tegen het refrein toe mee naar hogere sferen met haar lieflijke sound.

Weer eens is de opbouw minutieus en vervolledigt elke nieuwe dimensie de puzzel van het nummer beetje bij beetje. Alles komt uiteindelijk samen en vormt een harmonieus en ditmaal ook dansbaar geheel. Met “Turn The Light” toont het duo dat ze ook dit genre ownen. Jaloersmakend goed zijn ze. Die plaat kan alleen maar fantastisch zijn.

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Sparklehorse ft. MF Doom - "Ninjarous"

Als je de naam Danger Mouse ziet flikkeren tussen de nieuwe releases, kan je je al beginnen verkneukelen op het bijzonders dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.