Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Karen O & Danger Mouse – “LUX PRIMA”

Fans van de Yeah Yeah Yeahs kunnen zich tijdens deze druilerige herfstdagen opwarmen aan de nieuwe single van Karen O. De excentrieke frontvrouw van de indierockband trok de studio in met topproducer Danger Mouse, gekend om zijn succesvolle samenwerkingen met Gorillaz en The Black Keys. De single, “LUX PRIMA”, is een voorproevertje van hun collaboratiealbum die op 14 december in de platenwinkels te vinden zal zijn.

Het nummer is een negen minuten durende ruimtereis die start vanop de donkere kant van de maan, een plek waar de vlag van Pink Floyd nog steeds wappert. Zowel de intro als de outro van “LUX PRIMA” doen denken aan het legendarische album van de Britten. Een gedurfde zet, maar dat is eigen aan de producer die Danger Mouse is. Hoe kom je anders op het idee om The Beatles te mixen met Jay-Z?

En het moet gezegd, de psychedelische geluiden van de synthesizers en de kreunende stem van Karen O nemen je mee in het verhaal die beiden voor ogen hebben. In een recent interview liet de producer immers verstaan dat de sfeer van de aankomende lp als een reis moet aanvoelen. Het nummer gaat na de intro over in een beat die zo gecomponeerd kon worden door J Dilla. Ondanks deze abrupte overgang houdt het nummer stand. “Lux Prima” eindigt op dezelfde manier waarmee het begon, melodieus en psychedelisch. Volgende afspraak: 14 December.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Sparklehorse ft. MF Doom - "Ninjarous"

Als je de naam Danger Mouse ziet flikkeren tussen de nieuwe releases, kan je je al beginnen verkneukelen op het bijzonders dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.