Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Karen O & Danger Mouse – “Woman”

Karen O en Danger Mouse, frontvrouw van Yeah Yeah Yeahs en producer van formaat van onder andere The Black Keys en Gorillaz: het is een droomduo dat droommuziek uitbrengt. Met de melodieuze en psychedelische single “Lux Prima” die ze in november uitbrachten, kondigden ze meteen de komst van een gelijknamig album aan. Terwijl we uitkijken naar de release van die plaat op 15 maart, kunnen we alvast nieuwe single “Woman” grijs draaien.

De tekst van “Woman” kwam tot stand naar aanleiding van de sfeer vlak na de verkiezingen, zegt Karen O. Er heerste een gevoel van hulpeloosheid, alsof iedereen een bang kind werd en naar zekerheid zocht dat alles wel goed zou komen. Daarom gaat “Woman” uiteindelijk over het beschermen van het innerlijke, kleine meisje in Karen O. “I’m a woman now and I’ll protect that inner girl in me from hell and high water,” aldus Karen O.

Wat meteen opvalt aan de single is dat deze minder experimenteel is dan “Lux Prima”. Door de drive die het nummer bevat, heeft “Woman” een onmiskenbaar rock-gehalte. Wel komen er enkele psychedelische elementen bovenop door Karen O’s manier van zingen en de backings, die overigens een heel belangrijke rol spelen. Over heel de lijn worden de backings perfect uitgespeeld: nu eens klinken ze rock-’n-roll-achtig opgewekt, dan weer creëren ze een bijzondere, meer psychedelische sfeer en vervolgens worden we meegezogen in gevoeligheid. Het is duidelijk dat het nummer vele lagen bevat. Met elke luisterbeurt valt je iets nieuws op en wordt het enkel leuker en interessanter. Ja hoor, “Woman” is een voltreffer!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yeah Yeah Yeahs - "Spitting Off the Edge of the World" (feat. Perfume Genius)

Met “Heads Will Roll” – en al zeker in de A-Trak Remix – wist Yeah Yeah Yeahs in 2009 een gigantische hit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.