LiveRecensies

NAO @ Ancienne Belgique (AB): Veel in haar mars

Het was gisteren een grijze dag, maar toch wist een kleine, sierlijke dame, genaamd Nao, er voor te zorgen dat we wat van onze slecht-weer-blues afgeraakten. In het kader van haar nieuwe tour, waarmee ze haar nieuwe album Saturn voorstelt, stond de Britse zangeres in de AB Ballroom. Vorige zomer stond ze nog op Rock Werchter te schitteren en was ze in het voorjaar van 2018 in een uitverkochte Orangerie te vinden, maar gisterenavond was ze dus nog eens in het land voor een zwoele clubshow. Na afloop van haar set mochten we zoals verwacht vaststellen dat ons berenvachtje nat van het zweet was. Geen slecht teken dus.

Gewoon op podium verschijnen wou Nao duidelijk niet toen ze haar show in elkaar stak. Daarom stond ze ook tijdens opener “Another Lifetime” doodleuk gewoon in het midden van de zaal en trapte ze er met sterke uithalen ferm af. Bij die sterke uithalen bleef het niet, want eenmaal op het podium ging ze met “If You Ever” meteen tropisch verder. Terwijl ze in het begin van het nummer nog wild danste, deelde ze iets later in het nummer enkele witte balonnen uit aan haar fans in de eerste rijen. Een leuk idee zeker als je het albumcover erbij denkt. Het paste meteen helemaal binnen het concept van Saturn. 

Nao maakt niet enkel groovy, funky neo r&b, maar is ook gekend voor haar zwoele, met soul doordrenkte nummers. Het werd bij “Adore You” zelfs zo warm dat ze een fluogele waaier bovenhaalde om haar performance nog meer kracht te geven, maar ook om even afkoeling te zoeken. Ook de titeltrack van haar nieuw album was een enorme meerwaarde in haar set en werd bovendien nog eens enorm zuiver gezongen. De soul die Nao bij deze rustigere nummers naar boven haalt, komt vanuit het diepste punt in haar hart. Dat zie, voel en hoor je.

Funky, groovy en enorm dansbaar. Zo kunnen we het grootste deel van de show beschrijven. Van deep-funk song “Fool To Love” naar het lichtjes urban getinte “Make It Out Alive”. Bijna elk nummer werd voorzien van een gedreven percussie of funky baslijnen die elkaar nooit de pas afsneden. “Complicated” is daar het beste voorbeeld van. Jammer dat die eerste strofe wat out of tune was of het had het nummer van de set geweest. Met haar grootste hit “Firefly” sloot ze haar set met een verwacht hoogtepunt af, vooraleer ze met “Drive and Disconnect” in de bis nog eens voor het tofste nummer van de set tekende. Zelfs de goed gebrachte showcloser “Bad Blood” kon daar niets meer aan veranderen.

https://www.instagram.com/p/Buzaps-gC7R/?utm_source=ig_web_copy_link

De Britse producer Mura Masa speelde een grote rol in Nao’s carrière en maakte haar tot een echte ster, die ook zonder haar ontdekker een lichtpunt in de soms wat eentonige muziekindustrie is. Haar ongewone stem en haar gedrevenheid zijn live haar grootste troeven en geven haar de mogelijkheid om helemaal te stralen. Samen met haar vierkoppige band bracht de Londense haar muziek helemaal tot leven en zo hebben we het graag. Een artieste uit vlees en bloed die vol overgave op podium staat en haar droom staat te leven. Telkens weer opnieuw.

Nao komt volgende zomer naar een Belgisch festival, maar waar ze zal staan, houden we nog even geheim…

Setlist:

Another Lifetime
If You Ever
Make It Out Alive
Fool To Love
Adore You
Gabriel
Orbit
Brown Sugar/Inhale Exhale
Saturn
Girlfriend
Complicated
Yellow Of The Son
Firefly

Drive and Disconnect
Bad Blood

1364 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

The Sore Losers @ Ancienne Belgique (AB Club): Rock on, losers!

Sinds enkele weken is er uit het verre Limburg weer een storm komen opdraven. Bliksemschichten worden afgewisseld met snedige gitaarsolo’s en grootse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….
LiveRecensies

Archie X @ Ancienne Belgique (AB): Openbloeien

‘Een auditie om ‘U’ tegen te zeggen’, zo omschreef Koen Wauters de auditie van Charline D’Hoore tijdens The Voice. Met wat getokkel op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.