Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sigrid – “Don’t Kill My Vibe”

Sigrid Raabe of kortweg Sigrid is een dame die zich al even toonde in het milieu. De dame uit Noorwegen maakte furore op verschillende showcase festivals en wat volgde was een gevecht tussen labels. Uiteindelijk tekende ze, nog voor één iets te releasen, een contract bij Island Records (Tove Lo, Kiesza, Fall Out Boy, The Killers). Een label dat garant staat voor grootste carrières. Nu komt ze ook met een debuutsingle “Don’t Kill My Vibe” wat bewijst dat die grote carrière niet uit de lucht gegrepen is.

Het begint allemaal nog erg rustig met een tedere intro en een subtiele piano die ons klaarmaakt voor de stem van Sigrid. Eenmaal de zangeres het eerst de titel van de song zegt, weet je dat het goed zit. Als ze dan nog een keer “You think you’re so important to me, don’t you?” scandeert, blijft het nummer gewoon plakken. Geleidelijk ruimt de rust in de song plaats voor wat luidere drums en weerklinkt een triomfantelijke popsong. Denk aan artiesten zoals Tove Lo of Mø en je weet dat Sigrid een nieuwe alternatieve poplieveling kan worden. Ze heeft die Scandinavische touch en dat maakt de song compleet, een groot talent.

Facebook / Twitter / Instagram

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Inge Lamboo - "Easy"

Inge Lamboo is een Nederlandse muzikante die voornamelijk bekend is van TikTok. Daar ging ze een aantal keer viraal met Engelstalige covers…
AlbumsRecensies

Sigrid - The Hype (★★★½): Beloftevolle toekomst

De Scandinavische landen lijken nog steeds de Europese hoofdleverancier van sterke popsongs en daar is de Noorse Sigrid geen uitzondering op. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.