Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Body Type – “Stingray”

Female fronted rockmuziek nam de afgelopen jaren weer fors aan populariteit toe en daarom verwondert het dus ook niet dat er steeds meer female fronted bands opduiken. De Australische band Body Type uit Sydney is er zo één en ze zijn goed op weg om het ver te schoppen. Dit voorjaar staat er een tour door de Verenigde Staten in de agenda en in mei zakken ze ook voor het eerst af naar het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast brengen ze op 3 mei ook hun tweede ep uit en daarvan krijgen we nu al een eerste smaakmaker met het aanstekelijke “Stingray”.

De muziek die Body Type maakt is niet meteen de meest originele, maar ze weten het op “Stingray” wel op een frisse manier te brengen. “Stingray” bevat bovendien een fijne gitaarlijn die zowat de richting aangeeft voor de andere instrumenten in het nummer. Daarbovenop zorgen leuke tempowissels ervoor dat de aandacht van de luisteraar niet vervaagt geraakt en ze steeds bij de les blijven. Vocaal klinkt het allemaal heel braafjes en kan het in onze ogen zeker geen kwaad als ze de vocals in de toekomst iets ruiger zouden brengen. “Stingray” is desalniettemin een noemenswaardig nummer waarmee ze hun opmars zeker en vast zullen verderzetten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Features

12 tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nadat het gras een jaartje lang terug richting zijn natuurlijke kleur kon groeien, staan de festiviteiten in Werchter terug voor de deur….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Body Type - "Holding On"

Voor zij die de line-up van Rock Werchter al eens onder de loep hadden genomen, is Body Type misschien geen ontdekking meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.