Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Indigo Mango – “Kameleon”

Brussel rammelt langs alle kanten en door de dope klinkers van Guy De La Tourette vandaag nog net iets harder. En alsof deze zware bevalling nog niet genoeg was, koos Indigo Mango voor nog een extra naschok op deze Energuy’ke vrijdag. Indigo Mango zal u misschien niet bijster veel zeggen. Toch is deze eclectische funkband de laatste jaren een vaste waarde in de underground van onze hoofdstad en verkorten ze alle nachten in elk Brussels café. Veel Indigo Mango-muziek kennen we nog niet en daar brengen ze vandaag verandering in met hun debuutsingle “Kameleon”.

De vijfkoppige band – Jordan Dressen op drum, Nathan Van Brande op bas, Samuel Marie op toetsen, Keith Karayagwa op percussie en Vassilis Harvalias op gitaar – ontstond in de toiletten van de AB. Jordans funky stem werd opgepikt en voor hij het wist, stonden er opeens grassroots muzikanten naast zijn zij. Dansbare optredens werden hun handelsmerk en er werd zelf gesproken van een jonge, talentvolle band die zorgt voor een explosieve live-ervaring. En dat allemaal vanuit hellhole Brussel. De heren van Indigo Mango kruiden elk op hun eigen manier hun instrument. Ze laten zich kenmerken door een mix van stijlen dat balanceert op de grens tussen soul, jazz en groove. Niet is minder waar op “Kameleon”.

Het zit al in de naam. Zoals bij een kameleon vindt er een volledige kleuromslag plaats: van helder naar donker tot bijna zwart. Zelf de bijhorende clip moest er aan geloven. Hun debuut is niet te vangen onder een noemer. We wagen ons zelf niet om er een label op te kleven. “Kameleon” start optimaal voor de basfetisjisten onder ons. Je zit meteen in de juiste energie voor de jamsessie die volgt. Niets wordt uitgesloten en er ontstaat een wisselwerking tussen een catchy refrein en een tikkeltje waanzin. Elk instrument krijgt zijn eigen identiteitscrisis met de scheurende gitaar op kop. Het is energiek en opwindend, maar vooral anders dan alles wat we reeds hebben gehoord. Indigo Mango, tot horens!

15 maart stop het camoufleren als een kameleon en lanceert Indigo Mango zijn eerste ep. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

1 maart 2019

About Author

Nils Van Reusel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief