LiveRecensies

OK PANDA @ Koninklijk Circus (Club): Beloftevolle Belpop

© Diego Crutzen Diaz

OK PANDA is al even naam aan het maken in de Brusselse muziekscene. Sinds het elektropopproject gecreëerd werd tijdens de eerste lockdown in 2020, hebben ze al heel wat bereikt. De vierkoppige band, flirtend met invloeden als Phoenix en het Belgische Girls In Hawaii, bracht eind vorig jaar haar eerste ep Perspectives uit en mocht enkele maanden geleden zelfs openen voor The Academic in Le Botanique. Vandaag kregen ze de kans om hun eerste ep officieel voor te stellen in de Club van het Koninklijk Circus. 

Net zoals elke respectabele stadionband had OK PANDA ook twee voorprogramma’s meegenomen. Moogisha mocht als eerste de avond openen en viel al snel op dankzij het indrukwekkende gitaarspel en de funky sferen. De jonge Brusselaar verwijst zelf naar invloeden zoals Parcels en Tom Misch om zijn sound te beschrijven en we moeten toegeven dat hij inderdaad sterk leek op wat een Brusselse Tom Misch zou kunnen zijn. Alleen was een beetje meer variatie in zijn set welkom geweest.

Het tweede voorprogramma, Indigo Mango, verscheen voor onbekende redenen in een andere bezetting. In plaats van een vijfkoppige band kregen we vanavond enkel de zanger en gitarist te zien die dan maar akoestische versies van hun nummers brachten. Dat was helaas niet voor het volle halfuur boeiend genoeg, daarom zien we hen graag een andere keer terug, maar dan in volledige bezetting. Tot hun palmares behoren immers een veelbelovende discografie en succesvolle deelname aan Sound Track 2021. 

Even later was het dan eindelijk de beurt aan de hoofdact, OK PANDA. Onder de dreunende synths van “Intro” kwamen ze op en staken meteen van wal met hun bekendste nummer “Gone Love”. Dat lied toonde in drie minuten meteen de kwaliteiten van OK PANDA. Goede songs, strak samenspel en enthousiaste bandleden. Ook was het tof dat de setlist genoeg afwisseling bevatte: terwijl een nummer als “War on radio” nog aangedreven werd door bijtende synths, kwamen in andere nummers een vrolijke indiesound boven die sterk deed denken aan het vroegere werk van Two Door Cinema Club. 

Omdat de heren nog niet zoveel nummers bijeen geschreven hebben, moest er een covertje bovengehaald worden. Dat werd “Escape (The Pina Colada song)”, helaas in een versie waar wij niet helemaal warm van liepen. Gelukkig kon het publiek de cover wel smaken en hadden ze nog genoeg goede nummers over. Met “Enough” werd terug wat schwung aan de set gegeven, die alleen nog maar beter werd met catchy meezingers zoals “Dorothy”. Na een enthousiast applaus kwam zanger Till De Saeger in de encore nog terug gekleed in een glitterjasje waardoor de avond meer dan feestelijk werd afgesloten.

Helaas was de setting gisterenavond verre van ideaal. Zo leek de lichtman niet zo goed te begrijpen dat je de spots op de bandleden moet richten en niet op het publiek, waardoor we meermaals verblind werden. Verder was het ook opvallend dat het publiek voor een groot deel bestond uit 65-plussers en jonge kinderen, waardoor er soms luid doorheen de voorprogramma’s werd gebabbeld en dan weer overdreven geschreeuwd tijdens de hoofdact. Anderzijds mag OK PANDA wel blij zijn met zo een (overdreven) enthousiaste fanbase, die doorheen hun concert trouw meeklapte en zong.

OK PANDA presenteerde zich tijdens hun releaseconcert dus als een beloftevolle Belgische act, die haar sterktes vol enthousiasme in de verf zette. We zijn dus zeer benieuwd hoe dit viertal in de toekomst zich nog verder zal ontwikkelen en welke muzikale wapenfeiten we van hen nog mogen verwachten.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mitksi @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Theatrale stoelendans

Ondanks dat Mitski voor het grote publiek slechts een belletje doet rinkelen – een paar nummers opnoemen is al een opdracht –…
InstagramLiveRecensies

Keane @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hitparade van verwachtingen en angsten

Dat Keane ondertussen thuishoort in het lijstje van de meest succesvolle groepen die het Verenigd Koninkrijk voortbracht de laatste twintig jaar, mag…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compact Disk Dummies – The Signal (★★★★): De ideale soundtrack voor zomerse uitbundigheid

Compact Disk Dummies heeft geen introductie meer nodig als vaste waarde binnen de Belgische muziekscene. De broers Janus en Lennert Coorevits braken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.