Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “UFOF”

Groot nieuws voor de fans van Big Thief, want ze zijn weer helemaal terug. De indierockband uit Brooklyn brengt op 3 mei zijn gloednieuwe plaat U.F.O.F. uit, de opvolger van het veelomprezen Capacity. Frontzangeres Adrianne Lenker ging onlangs weer de solokant op met abysskiss, maar verklapte toen al dat Big Thief weldra met een nieuw album zou komen. De derde plaat van Big Thief werd geproduceerd door Andrew Sarlo, die ook al hun vorige platen producte en onlangs nog samenwerkte met Empress Of, Action Bronson en Local Natives. Big Thief loste ook al een eerste nummer van de plaat met het gelijknamige “UFOF”.

“UFOF” is alweer een fijn nummer van Big Thief dat heel vertrouwd in de oren klinkt. De rustige vibe typeert de muziek van Big Thief en daar moeten we op “UFOF” gelukkig ook geen afscheid van nemen. De melancholie druipt opnieuw van de zang van Adrianne Lenker af en de verrassende tempowissels doen ons lichtjes wegdromen. Het gebruik van metaforen en sluwe zinnen (‘There will soon be proof, that there is no alien. Just a system of truth and lies’) dragen bij tot een nummer waar het luisteren naar de lyrics ook nog eens de moeite waard is. Wij zijn alvast fan van de nieuwe van Big Thief en durven nu al te wedden dat U.F.O.F. in heel wat eindejaarslijstjes zal belanden.

Op dinsdag 28 mei kan je Big Thief in de Botanique te Brussel aan het werk zien en op vrijdag 16 augustus zakken ze ook eens naar Pukkelpop af.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Sadness As A Gift"

Big Thief-fans beleven deze tijden hoogdagen. Niet alleen is het zachte sneeuwtapijt het ideale zicht om naar de band te luisteren, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.