Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laveda – “Dream. Sleep.”

“Dream. Sleep.” is de eerste single van Laveda’s debuutplaat die uitkomt in de lente van 2019. Het nummer klinkt alsof je net verhuisd bent uit het huis waar je bent opgegroeid en op de treinrit uit de stad nostalgisch terugdenkt aan alle goede en slechte herinneringen die je zijn bijgebleven.

Deze jonge Amerikaanse band bestaande uit Ali Genevich en Jake Brooks is gestationeerd in Albany, NY. Sinds zijn oprichting in 2017 is de stijl van de band geëvolueerd van ingetogen singer-songwriter muziek naar een expansieve dream pop- en shoegaze-geïnspireerde beleving. De noisy, holle gitaar-intro klinkt melancholisch genoeg om gesampled te worden in een Lil Peep nummer. In plaats van opgevolgd te worden door een trap rap beat, trekt de productie echter open aan de hand van levendige drums en hoopgevende vocals. Ze leveren shoegaze, subtieler dan de klassieke ‘wall of sound’ van bijvoorbeeld het Leuvense Slow Crush, terwijl de dromerigheid weemoediger en minder naïef is dan de even idyllische Hatchie.

Op melodieus vlak is de zang niet onnodig ingewikkeld en hij vermengt zich feilloos met de instrumenten. De half-verstaanbare uitvoering, die wel vaker voorkomt in het genre, spreekt tot de verbeelding. De lyrics beschrijven een personage dat schommelend tussen droom en realiteit de beslissing maakt om onze wereld te verlaten, en zo op een troosteloze plek terechtkomt waar hij niet thuishoort. Onschuldige curiositeit vloeit halverwege over in spijt en vrees. Bij tijden haast snakkend naar adem legt Genevich een aangrijpende vocal performance neer waarbij haar dynamische emotie de ontplooing verteld door de lyrics reflecteert.

Ten slotte bewijst de outro dat Laveda de kneepjes van zowel dream pop als shoegaze onder de knie heeft: een zeemzoete synthlijn wordt al gauw vergezeld door scheurende feedback, die fungeert als omen voor het abrupte einde dat de luisteraar uit zijn waas doet ontwaken.

Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "I Might Have"

Fans van A Place to Bury Strangers kunnen zich binnenkort verheugen aan een project van het trio uit Brooklyn. De band, die…
AlbumsRecensies

Cult Of Dom Keller - They Carried the Dead in a U.F.O. (★★★½): Donkere industriële trip

De sociale maatregelen van het afgelopen jaar hebben bij veel bands ervoor gezorgd dat er amper samen werd gerepeteerd, laat staan samen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place to Bury Strangers - "End Of The Night"

Op Wikipedia staat shoegaze gekenschetst als ‘a subgenre of alternative rock characterized by its ethereal mixture of obscured vocals, guitar distortion and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.