Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SYML – “The Bird”

De 36-jarige Amerikaan Brian Fennell is momenteel aan een flinke doorstart bezig met zijn soloproject SYML. Zijn nummers “Where’s The Love” en “Clean Eyes” werden gretig op de radio gedraaid en onlangs speelde hij nog in een aardig gevulde Het Depot in Leuven. Dat er dus een eerste album aan zit te komen is dan ook een logisch gevolg. Syml verschijnt op 3 mei en zal een twaalftal nummer beherbergen. Met “The Bird” kregen we nu al een verassend nummer te horen waarop SYML duidelijk zijn creativiteit de vrije loop laat gaan.

“The Bird” begint vrij moody met enkel SYML en zijn gitaar, maar al snel haalt hij zijn engelenstem boven die met behulp van een goed geluidseffectje heel helder en zuiver klinkt. Maar al snel wordt duidelijk dat “The Bird” geen tweede “Where’s The Love” geworden is, maar eerder een electronisch geladen ballade met een hoog singer-songwriter gehalte. Vanaf het tweede deel van het nummer bloeit het nummer langzaam aan helemaal open en ontpopt het zich tot een krachtig en monumentale ballade. SYML toont durf op zijn nieuwe single en dat weten we dan ook zeker te appreciëren!

SYML speelt op zaterdag 29 juni op Rock Werchter in de Klub C.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

14 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief