Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Almighty Mighty – “Slow Burner”

‘Nieuw’ in het Belgische muzieklandschap: Almighty Mighty. De Gentse supergroep rond producers Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) en Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax) lost vandaag hun debuutsingle na jaren van schrijven, twijfelen, schrappen en herbeginnen. Na een humeurige teaser met donkere synthklanken in 2017 laat de band ons kennis maken met een onmiskenbare wall of sound die, onder een pulserende triphop-beat, gericht lijkt te zijn op stadions en arena’s allerhande.
“Slow Burner”, what’s in a name. Het nummer opent met enkele in reverb gedrenkte akkoorden en vocals om dan open te barsten in een tranceachtige oceaan van galm en pathos. Op de achtergrond horen we dan weer de invloed van Robert Fripp ten tijde van Bowies Heroes.

Het feit dat de individuele bandleden zich niet meer hoeven te bewijzen, is wat ons betreft wel een mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds horen we een duidelijk, professioneel en homogeen geheel, anderzijds kan het ervoor zorgen dat de ambitie om vernieuwend uit de hoek te komen van ondergeschikt belang is. “Slow Burner” is qua sound even veel Radiohead (era Pablo Honey) als Slowdive ten tijde van Souvlaki.  Hun debuut-EP staat gepland voor 2019 en komt uit bij PIAS. Naast Vanbergen en Misseghers vinden we trouwens nog enkele kleppers die hun steentje bijdragen op de EP, to name a few; Michele de Feudis (Horses On Fire), Ian Clement (Wallace Vanborn), Alan Gevaert (dEUS) en Charlotte Caluwaerts (Tundra). Wij zijn alleszins benieuwd wat ze nog voor ons in petto hebben.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Mooneye & Almighty Mighty @ Ancienne Belgique (AB Club): Vruchtbare West-Vlaamse grond

In het kader van de Coca-Cola Sessions worden beloftevolle artiesten uitgenodigd in de AB Club. Sinds 2009 mochten onder andere Balthazar, Compact…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Almighty Mighty - "Idle Away Time"

Dat Gentse project rond producers Michélé De Feudis (Horses on Fire) en Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax), die negen andere topmuzikanten onder hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Almighty Mighty ft. Tristan - "Death Parade"

Almighty Mighty leverde in februari nog zijn debuutsingle “Slow Burner” af, een nummer dat direct de deur in trapte en riep: ‘Hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.