Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunflower – “Kosmonaut I”

© Daniil Lavrovski

Post-punk zit nu al een tijdje weer in de lift en ook de Belgische scene heeft heel wat potentieel in zijn rangen staan. Misschien wel de meest veelbelovende is het Brugse vijftal Sunflower. Vorige zomer stonden ze nog op het podium van het Dansende Beren Festival en leverden ze een sterke show af. Hun intense sound zorgde al snel voor een groeiende fanbase en die kijkt nu al een tijdje uit naar de debuut-ep. The Spiders We Caught verschijnt op 8 februari en werd gemixt en gemastered door Jack Shirley (Oathbreaker, Deafheaven, Whirr). Zonet verscheen hun gloednieuwe single “Kosmonaut I” vergezeld van een straffe videoclip.

De muziek van Sunflower heeft altijd wel iets aangrijpend gehad, maar nooit kwam dat zo sterk boven als bij “Kosmonaut I”. De sound werd in een enorm dromerige sfeer gegoten waardoor je als luisteraar letterlijk in het verhaal wordt meegezogen. Dat frontman Brent De Wulf geen feilloze stem heeft, zorgt voor nog wat meer karakter in het nummer en zelfs voor een betere intensiteit. Dat het tempo tijdens het refrein van “Kosmonaut I” even omhoog wordt geschakeld, maakt het nummer nog levendiger. De charme van Sunflower komt niet alleen live over, ook de studioversie is heel subliem gemaakt en dat maakt van Sunflower wel degelijk een band om verder nauwlettend op te volgen.

Sunflower speelt de komende maanden een aantal shows: op 9 februari in Cactus te Brugge, op 14 februari in Café Café te Hasselt en op 7 maart in het voorprogramma van Whispering Sons in Het Depot te Leuven.

Facebook

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower - "Nevertheless"

Hoewel het coronavirus een stokje stak voor de releaseshow van Sunflower, had het gelukkig niet voldoende macht om ook de release van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower - "Your Potential"

Twee jaar geleden stond het Brugse Sunflower op ons allereerste Dansende Beren Festival en waren ze ook een van onze Grote Beren…
LiveRecensies

Brutus @ Les Nuits Botanique: Glorieuze terugkeer

Op de releasedag van hun tweede album Nest waren ze al te zien in de Thrash Life Store te Leuven en vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.