Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sunflower – “Nevertheless”

© Daniil Lavrovski

Hoewel het coronavirus een stokje stak voor de releaseshow van Sunflower, had het gelukkig niet voldoende macht om ook de release van hun nieuwe single te dwarsbomen. “Nevertheless” is de tweede helft van het ep’tje Ordinary Feelings. Het werd voorgegaan door “Your Potential”, dat een paar grote schoenen om te vullen klaarzette. Gelukkig hebben de vijf postpunkers geen enkele moeite om ons ook met deze single met verstomming te slaan.

“Nevertheless” is een van Sunflowers favoriete nummers om live te brengen. De ruwe energie die doorgaans met die livesetting gepaard gaat, lijkt hier op het eerste gehoor niet volledig tot zijn recht te komen, maar op de helft stoten we plots op een verrassing van jewelste. De vaste muziekinstrumenten doen een stap opzij en maken zo de weg vrij voor de saxofoon van Nathan Daems die de show steelt, en dat in een heerlijke dialoog met de vocals. Deze welgekomen indringer is het puzzelstukje dat de puzzel compleet maakt en toont dat Sunflower niet zomaar op zijn lauweren rust, maar ook actief naar nieuwe invloeden zoekt. Hopelijk is deze ep de voorbode van een volledig album in de zeer nabije toekomst.

De releaseshow in de Brugse Villa Bota is uitgesteld naar zaterdag 30 mei 2020. Tickets daarvoor vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 maart 2020

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief