Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cancer Bats – “Inside Out”

Hardcore band Cancer Bats bracht vorig jaar nog een geslaagd zesde album The Spark That Moves uit, en laat vandaag opnieuw van zich horen. De heren uit Toronto, die in den beginne onder de naam Bat Sabbath door het leven gingen, zijn al sinds 2004 van de partij, en kenden in Europa vooral succes met hun stevige Beastie Boys-cover “Sabotage”. Cancer Bats laat zich kenmerken door een unieke en energieke sound, waarbij invloeden uit hardcore, punk en verscheidene metal subgenres nooit ver weg zijn. Op nieuwe single “Inside Out” is dat niet anders.

Die single overweldigt de luisteraar meteen met een muur van distortion, waar een jankende gitaarpartij en de vocale rasp van Liam Cormier over zijn gegoten. Even later zet drummer Mike Peters de cup van zijn ride aan het werk, en komt er nog een aanzet tot een breakdown, die uiteindelijk in een schreeuwerige gitaarsolo uitmondt. Een nummer volgens het boekje dus. Dat boekje mag dan nog wel door Cancer Bats geschreven zijn, veel nieuws horen we op “Inside Out” niet. De vraag rijst echter of we, na grondige inspectie van de discografie van de Canadezen, dat ooit mogen verwachten.

Cancer Bats speelt op vrijdag 8 maart in Kavka Oudaan (Antwerpen). De kans dat je ons daar tegenkomt is groot, want de energetische waarde van de band komt live helemaal tot zijn recht.

9 januari 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter