banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “Haunt Me”

Dat While She Sleeps volgend jaar een nieuw album uitbrengt, daar waren we al van op de hoogte. Met “ANTI-SOCIAL” kregen we eind oktober al een voorsmaakje op SO WHAT? , dat op 1 maart volgend jaar verschijnt. De heren uit Sheffield staan al jaar en dag bekend in het metalwereldje, met hun unieke blend van vlijmscherpe teksten en een staalharde sound, die op de één of de andere manier toch bijzonder toegankelijk klinkt. Ook live weten de heren, onder begeleider van volksmenner Lawrence Taylor, een circle- en moshpittende massa altijd onder te dompelen in een loeiharde, maar verfijnd opgetrokken muur van geluid.

Single nummer twee heeft de titel “Haunt Me” meegekregen, en is opnieuw herkenbaar doch anders dan vorig werk. While She Sleeps kwam zijn neus pas écht aan het raam steken met eerste langspeler This Is The Six (2012), waar de focus vooral lag op beuken. Doorheen de albums en de jaren veranderde die sound in breder klinkende muziek, waar riffs en singalongs meer naar de voorgrond traden. Op “Haunt Me” zijn gitaren nog prominenter aanwezig dan ze ooit waren, wat zorgt dat het nummer muzikaal veel meer finesse tentoonspreidt dan we doorgaans van de heren gewoon zijn. Iets voorbij halfweg gooit Taylor er nog een snedige schreeuwpartij tegenaan, waardoor we écht wel warm worden voor het nieuwe album…

Wie niet kan wachten tot 1 maart, kan uiteraard ook op 24 februari naar Zappa afzakken. De Sleeps Bro’s brengen in het kader van hun SO WHAT?-tour ook Stray From The Path, Trash Boat en LANDMVRKS mee naar Antwerpen. See you in the pit!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "The Chapeltown Rag"

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.