Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “Haunt Me”

Dat While She Sleeps volgend jaar een nieuw album uitbrengt, daar waren we al van op de hoogte. Met “ANTI-SOCIAL” kregen we eind oktober al een voorsmaakje op SO WHAT? , dat op 1 maart volgend jaar verschijnt. De heren uit Sheffield staan al jaar en dag bekend in het metalwereldje, met hun unieke blend van vlijmscherpe teksten en een staalharde sound, die op de één of de andere manier toch bijzonder toegankelijk klinkt. Ook live weten de heren, onder begeleider van volksmenner Lawrence Taylor, een circle- en moshpittende massa altijd onder te dompelen in een loeiharde, maar verfijnd opgetrokken muur van geluid.

Single nummer twee heeft de titel “Haunt Me” meegekregen, en is opnieuw herkenbaar doch anders dan vorig werk. While She Sleeps kwam zijn neus pas écht aan het raam steken met eerste langspeler This Is The Six (2012), waar de focus vooral lag op beuken. Doorheen de albums en de jaren veranderde die sound in breder klinkende muziek, waar riffs en singalongs meer naar de voorgrond traden. Op “Haunt Me” zijn gitaren nog prominenter aanwezig dan ze ooit waren, wat zorgt dat het nummer muzikaal veel meer finesse tentoonspreidt dan we doorgaans van de heren gewoon zijn. Iets voorbij halfweg gooit Taylor er nog een snedige schreeuwpartij tegenaan, waardoor we écht wel warm worden voor het nieuwe album…

Wie niet kan wachten tot 1 maart, kan uiteraard ook op 24 februari naar Zappa afzakken. De Sleeps Bro’s brengen in het kader van hun SO WHAT?-tour ook Stray From The Path, Trash Boat en LANDMVRKS mee naar Antwerpen. See you in the pit!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ice Nine Kills - "Meat & Greet"

Ice Nine Kills zit inmiddels al vooraan tram twee, maar denkt nog niet aan ophouden. De metalcoreband uit Boston staat gekend voor…
InstagramLiveRecensies

While She Sleeps @ Ancienne Belgique (AB): Slaap hard

Een vijftienjarig bestaansjubileum laat je niet zomaar passeren en daarom koos While She Sleeps ervoor om volledig independent te gaan. Reden te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.