Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Palace – “No Other”


Palace is zo’n band die zich subtiel, maar op zijn eigen tempo naar de top probeert te loodsen. De groep uit Londen bracht in 2016 een debuutalbum uit en speelde al enkele shows in ons land. Toch was het de laatste tijd erg stil rond de groep. Vorige maand was er dan eindelijk de terugkeer met het geweldige “Heaven Up There”. Nu komt de groep met een tweede nieuwe nummer dat vermoedelijk op een nieuw album zal komen volgend jaar. 

“No Other” duurt dit jaar slechts vier minuten, maar ook hier weet Palace emoties en kracht in interactie te laten gaan.  Het begint allemaal heel zacht met de breekbare stem van de frontman die samen met het dynamisch gitaarspel meteen onze oren streelt. Eens bij het refrein aangekomen, krijgen we een grootse sound die hoopvolle uitbarstingen in een zacht kleedje steekt. Aan de hand van die dreigende sound ebt het nummer verder en word je als het ware betoverd door de melancholische sound in de muziek. Palace is duidelijk gegroeid als band, en dat resulteert in hun beste nummers tot dus ver. Het zorgt alvast voor een veelbelovende toekomst.

2903 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "Palace"

Op minder dan een maand van de release van hun langverwachte self-titled album, brengt Bad Nerves een nieuwe single uit. In augustus…
LiveRecensies

Palace @ Trix Bar: Iets te veel van hetzelfde

Het tweede album van de Londense band Palace legt hen geen windeieren. Na een passage op Rock Werchter was het opnieuw de…
LiveRecensies

Mad Cool Festival (Festivaldag 2): Zweten geblazen

Het Spaanse festival kan zomaar eens uitgroeien tot de Europese variant van het populaire Coachella festival. Op het terrein werden overal palmbomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.