LiveRecensies

Vance Joy @ La Madeleine: Warmte komt van binnen

@bradcauchy

Er zijn weinig goede recepten die helpen tegen slecht-weer-depressies, maar de Australische singer-songwriter Vance Joy fleurde gisteren een uitverkochte La Madeleine op. Vance Joy, die wereldwijd scoorde met zijn hit “Riptide”, kwam er zijn tweede album Nation Of Two voorstellen. In maart konden fans Joy al in een uitverkochte Botanique aan het werk zien en komende zomer gaat de vrolijke zanger met wereldster P!nk op Europese tour. Vooraleer hij naar die grote stadions trekt, zagen we hem een mooie, evenwichtige set geven die warmte en geborgenheid uitstraalde.

De Belgische zusjes Wild Roses mochten de vroege vogels in de zaal ontvangen, maar hun naam deden ze allesbehalve eer aan. Hun optreden was niet aan de wilde, maar aan de saaie kant en kwam daardoor niet in vaart. Onnodig veel gebabbel over de inspiratie voor hun nummers en bij momenten valse harmonieën, waren jammer genoeg de grootste boosdoeners. We vergeven het de twee dames, want de show in La Madeleine was hun allereerste show ooit en één van de twee was ook jarig. Gelukkige verjaardag bij deze.

Een kwartier later kregen we het tweede voorprogramma van de avond. De Canadese zanger Scott Helman kon al makkelijker het publiek meetrekken. Zijn hese stem en uitbundig enthousiasme waren de trekkers van zijn set en zorgden ook voor geen stille of oninteressante momenten. Het publiek leek het te smaken want ze zongen ook mee wanneer het gevraagd werd. De eenvoudige pop-rocksongs van de Canadees waren catchy en zorgden achteraf voor een tamelijk groot applaus voor een voorprogramma. Terecht.

@bradcauchy

Voor het concert om negen uur begon, waren er lange rijen aan de vestiaire. De dikke winterjassen, pullen, sjaals, … werden veilig opgeborgen, want het beloofde een hartverwarmende avond te worden. Akoestisch en helemaal alleen begon de Merlbournse zanger aan “Call If You Need Me”, de opener van de avond, maar vanaf song twee kreeg hij het gezelschap van een heuse band inclusief trompetist. Het mooie samenspel tijdens “Mess Is Mine” was in ieder geval een sterke voorbode voor wat we van de rest van de avond konden verwachten.

Vance Joy maakt door folk en indie beïnvloede popnummers met een romantisch en zomerst kantje. “Like Gold” behoort in ieder geval tot zijn beste werk en zorgde ook in La Madeleine voor een gouden moment. Ook aan kippenvelnummers geen gebrek in zijn oeuvre. Zijn pure en melodische nummers, zoals bijvoorbeeld het prachtige “I’m With You”, krijgen het publiek stil en zijn strelingen voor het trommelvlies. Het iets snellere, ideale kampvuurlied “Fire and the Flood” zorgde ook voor zo’n kippenvelmoment en liet ons verlangen naar marshmallows op een stokje. We bleven dus figuurlijk op onze honger zitten, maar letterlijk werd onze honger met gemak gestild.

@bradcauchy

Zoals dat bij de meeste concerten het geval is, was ook in La Madeleine de slotfase het sterkst. Uiterst vrolijke en sfeervolle nummers creëerden een hartverkwikkende sfeer. “Georgia” liet de zon stralen, “Saturday Sun” trok de keeltjes open en “Lay It On Me” bracht een sterk Mumford & Sons gevoel naar boven. Een leuke mash up van Lionel Ritchie’s “All Night Long” en Justin Bieber’s “Sorry” bracht overigens de mensen aan het dansen vooraleer “Riptide” de set met een gigantisch meezing moment eindigde. Met een warm gevoel trok iedereen terug naar de vestiaire om aansluitend terug goed ingepakt het koude en natte weer te trotseren.

Warmte komt van binnen en dat konden een duizendtal fans tijdens de show gisterenavond ondervinden. Vrolijk, romantisch en sfeervolle nummers werden in een mooie, evenwichtige setlist afgewisseld met akoestische versies en rustigere songs. De Australische zanger schoof hier en daar misschien lichtjes uit met zijn stem, maar al bij al bracht Joy zijn nummers met volle overtuiging en ook de band was goed ingespeeld. Veel verrassingen kregen we niet, maar ondanks een voorspelbare set, verveelden we ons geen seconde. Puur geluk en positiviteit overheersten de avond en lieten iedereen zijn zorgen vergeten. Vance Joy trakteerde ons op anderhalfuur quality-time met ons goed humeur.

Voor wie het concert gemist heeft… Er is hoop! De kans dat Vance Joy op donderdag 27 juni op Rock Werchter staat, is door zijn tour met P!nk reëel. 

Setlist:

Call If You Need Me
Mess Is Mine
Like Gold
Take Your Time
Fire and the Flood
I’m With You
From Afar
Bonnie & Clyde
Little Boy
Wasted Time
Georgia
We’re Going Home
All Night Long/Sorry
Saturday Sun
Lay It On Me
Riptide 

1854 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Laufey @ La Madeleine: Prinses van de hedendaagse jazz

‘Wat Taylor Swift deed voor country en pop, wil ik doen voor jazz’; dat is de ambitie van de IJslandse singer-songwriter Laufey….
InstagramLiveRecensies

Alice Phoebe Lou @ La Madeleine: Een lichtpuntje in de duisternis van vandaag

In La Madeleine gisteravond was de afspraak om jezelf, de liefde en vrijheid te vieren, en Alice Phoebe Lou keek met een…
InstagramLiveRecensies

Noah Kahan @ La Madeleine: Het kampvuur ontgroeid

Waar rook is, was vroeger een kampvuur waar Noah Kahan maar al te graag zijn nummers rond speelde. De gezellige onderonsjes rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.