Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Westerman – “Outside Sublime”

Het gebeurt niet meer al te vaak dat Pitchfork een heel artikel wijd aan een nieuwkomer uit London, maar voor Westerman werd er in april een uitzondering gemaakt. Het talent en het potentieel van Westerman is dan ook niet te ontzien en dat steeds meer trendy blogs en radioshows op de trein springen, bevestigt zijn kunnen meer en meer. Met zijn eigen folksound betovert hij steeds vaker de muziekliefhebbers en met een nieuwe ep op komst zien we hem in de nabije toekomst snel doorbreken. Met “Albatross” kregen we eind september een ijzersterk nummer te horen dat hij zelfs weet te overtreffen met zijn allernieuwste worp “Outside Sublime”.

“Outside Sublime” is een dromerige folknummer geworden gemengd met heel wat indie-invloeden dat rechtstreeks onder de huid gaat. Will beschikt over een stem die je meteen herkent en die ook op “Outside Sublime” elegant over de golvende melodie glijdt. Het kort vioolstukje komt misschien uit het niets, maar voegt zich wel goed bij de rest van het nummer. Op “Outside Sublime” krijgen we bovendien weer een poëtische kant van Westerman te horen (‘Be what you want. I will always be a champion’) die ons zeer weet te bevallen. Zodoende komen we ook weer voor het voortreffelijke “Outside Sublime” superlatieven te kort!

Op woensdag 31 oktober speelt Westerman een concert in Trefpunt te Gent.

Facebook

1423 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Westerman - Your Hero Is Not Dead (★★★½): Als de warme knuffel van een vriend

Westermans stijl heeft wat weg van eighties soft rock zoals we die kennen van Phil Collins en indietronica à la Caribou. Al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Westerman - "Waiting On Design"

Het eerste album van Westerman verschijnt pas op 5 juni, maar dat weerhoudt de Brit niet om hier regelmatig nog een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.