Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Westerman – “Outside Sublime”

Het gebeurt niet meer al te vaak dat Pitchfork een heel artikel wijd aan een nieuwkomer uit London, maar voor Westerman werd er in april een uitzondering gemaakt. Het talent en het potentieel van Westerman is dan ook niet te ontzien en dat steeds meer trendy blogs en radioshows op de trein springen, bevestigt zijn kunnen meer en meer. Met zijn eigen folksound betovert hij steeds vaker de muziekliefhebbers en met een nieuwe ep op komst zien we hem in de nabije toekomst snel doorbreken. Met “Albatross” kregen we eind september een ijzersterk nummer te horen dat hij zelfs weet te overtreffen met zijn allernieuwste worp “Outside Sublime”.

“Outside Sublime” is een dromerige folknummer geworden gemengd met heel wat indie-invloeden dat rechtstreeks onder de huid gaat. Will beschikt over een stem die je meteen herkent en die ook op “Outside Sublime” elegant over de golvende melodie glijdt. Het kort vioolstukje komt misschien uit het niets, maar voegt zich wel goed bij de rest van het nummer. Op “Outside Sublime” krijgen we bovendien weer een poëtische kant van Westerman te horen (‘Be what you want. I will always be a champion’) die ons zeer weet te bevallen. Zodoende komen we ook weer voor het voortreffelijke “Outside Sublime” superlatieven te kort!

Op woensdag 31 oktober speelt Westerman een concert in Trefpunt te Gent.

Facebook

24 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief