Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lenny Kravitz – “5 Days Til Summer”

Lenny Kravitz serveert meestal een zwoele bouillon van inspiraties uit de soul, funk en rock. Voorbeelden zijn hits als “Fly Away” en “It Aint Over Till Its Over”. Maar ook een multi-platinum cocktail rocker slaat al eens de bal mis. Op “5 More Days Til Summer” blijven we op onze honger zitten. We durven het zelfs zijn zwakste single ooit noemen. De funkrocker uit New York bracht eerder dit jaar al 2 nummers uit, waaronder het funky “Low”, naar aanleiding van het album Raise Vibration. Lenny vertelde Rolling Stone dit voorjaar dat hij last heeft gehad van schrijversblok, hopelijk kon hij de rest van het album meer vullen dan met deze song.

De catchy intro van akoestische gitaren doet denken aan “Cinnamon Girl” van Prince (ook uit diens latere carrière). Maar waar Prince de titelzin acht keer herhaald, doet Lenny het meer dan twintig keer, al dan niet met een koor. De strofes bestaan maar uit zestien lijnen, dus naar het einde van het nummer begint dit echt te vervelen. ‘5 more days ’till summer takes me away’ verklaart de hele tekst van dit zangstuk, namelijk dat Lenny verlangt naar de zomer. Ironisch dat hij het uitbrengt nu het hele noordelijk halfrond zit te puffen onder recordtemperaturen. De reis van Lenny gaat waarschijnlijk naar Spanje of Mexico, want er vallen zowaar castagnetten te horen. Een solo met een wah pedaal, vioolaccenten en een verborgen baslijn zijn aangenaam, maar redden het nummer niet van de oppervlakkigheid.

Lenny Kravitz speelde in juni nog in het Sportpaleis, lees hier onze review. De show stond ook in het teken van het album Raise Vibration, want de releasedatum werd verschoven naar 7 september.

Facebook / Website

26 juli 2018

About Author

Renaat Senechal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief