Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lenny Kravitz – “Human”

© CPU – Joost Van Hoey

Het was misschien niet plan A, maar komende zomer mag Lenny Kravitz nog eens de Main Stage van Rock Werchter afsluiten. Dat is op zich best opmerkelijk te noemen, want hoe je het ook draait of keert: het is al enige tijd geleden sinds de Amerikaanse rockster relevant was. Hits heeft hij natuurlijk wel op overschot, maar voor hemzelf zal de voornaamste reden om nog eens op tour te trekken toch vooral zijn nieuwste langspeler zijn. Ondanks dat de release van Blue Electric Light enkele weken naar achter werd geschoven, mochten singles als “TK421” en “Road To Freedom” er best wel zijn. En het ziet er naar uit dat ook deze “Human” komende zomer op de setlist zal staan, want ook dit nummer luistert lekker weg.

Kravitz’ recentste creatie heeft namelijk alles wat we anno 2024 van een nummer van hem verwachten: een chille groove, wat elektronische extra’s en vanzelfsprekend het meeslepende zwoele stemgeluid van de man zelf. ‘I am here to be human’ horen we hem in het refrein zingen; iets dat ergens wel perfect in lijn ligt met zijn ‘Let Love Rule’-slogan. De Amerikaan houdt met andere woorden de voetjes op de grond met “Human”, dat om en bij de vier en halve minuut voortkabbelt in een bad van chillheid. Geen nieuwe wereldhit dus, maar wel een tof tussendoortje van Lenny Kravitz, die zich tegen het einde dan toch nog eens mag laten gaan op de gitaar.

Blue Electric Light verschijnt op 24 mei. Op donderdag 7 juli staat Lenny Kravitz op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peggy Gou - I Hear You (★★★½): Tussen de sterren

‘Na-na-na-na-na / Na-na-na-na-na’; de kans dat je het zinnetje meteen meezong in je hoofd op de tonen van “(It Goes Like) Nanana”…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.