Nieuwe singles

Best Kept Secret Festival 2018: Acht best bewaarde geheimen

Op 8, 9 en 10 juni kan je weer naar Hilvarenbeek afzakken om er drie dagen op het zalige Best Kept Secret Festival te vertoeven. Op de line-up headliners zoals LCD Soundsystem, The National en Arctic Monkeys, maar er is nog veel meer. Bands zoals CHVRCHES, Future Islands, Ty Segall of Angus & Julia Stone kan je er ook aan het werk zien. Heel veel te beleven dus op de podia naast het meer van de Beekse Bergen. Maar naast al de gekende en gevestigde waarden, valt er ook heel wat te ontdekken. Wij sommen eens op wat voorlopig nog een geheim is, maar na Best Kept Secret wel eens algemeen bekend zou kunnen zijn.

De hedendaagse heersers van de Australische hitparade? Gang of Youths

Vorig jaar bracht Gang Of Youths zijn tweede album Go Farther In Lightness uit. Ze sleepten er vier ARIA’s mee in de wacht in de categorieën beste groep, beste album, beste rockplaat en beste productie. In de hitlijsten van hun eigen land Australië (hoewel ze opereren vanuit Londen) verpletteren ze alles. Ze zijn hotter dan Ed Sheeran en QOTSA, maar in het buitenland gaat het precies minder snel. Toch moet je ze zeker aan het werk zien. Emotionele rock die over zowel filosofische thema’s als zeer zware thema’s weet te zingen. Grootse rock songs met een donkere ondertoon, zo hebben we het graag.

Who’s Got Green? Dune Rats!

Dune Rats komt uit Australië, heeft daar een gigantische fanbase, maar weet bij ons toch wat minder volk te lokken naar hun shows. Ze worden zelfs afgelast. Gelukkig speelt de band nu op Best Kept Secret en wel op een aanlokkelijk uur om helemaal loos te gaan. De muziek gaat over bier, drugs en rock ‘n’ roll en wordt op zo’n manier gebracht dat iedereen zich los in een moshpit zal smijten om nadien totaal kapot terug buiten te komen. Een halfuurtje alles geven? Dat kan om 23u30 in The Casbah.

De leutigste Belg? Blu Samu

Ook onze Belgen moeten we een hart onder de riem steken. Blu Samu weet een ideale mix te brengen tussen hip hop, soul en funk. De dame is charmant en weet hierdoor ook met de nodige overtuiging vette flows naar voor te brengen. Muzikaal is het allemaal redelijk doordacht en breekbaar waardoor Blu Samu niet in één hokje hoeft gestoken te worden. Ze is een Grote Beer van Morgen en wij zijn er zeker van dat ze zal bewijzen waarom dat zo is.

Leukste lo-fi act? Omni!

Omni heeft al twee platen uit en brengt een mix van lo-fi, garage en post punk. Dit doen ze op zo’n vrolijke manier dat je een instant smile op je gezicht krijgt. Ze zijn met drie en één van de leden is zelfs een ex-lid van Deerhunter. Met zo’n referenties kom je al eens ergens, zo blijkt! De band maakt helemaal niets vernieuwend en net dat is hun sterkte. Benieuwd of het live ook zo’n positieve beleving zal zijn. Wij zien de zon alvast schijnen op zaterdag in de five.

De beste muzikale designer en illustrator? Mattiel

Voor ze een carrière als muzikante probeerde na te streven, werkte Mattiel bij MailChimp. Haar eerste muziek bracht ze uit via Burger Records, maar ondertussen heeft ze een wereldwijde platendeal bij Heavenly Records. Momenteel tourt ze de wereld rond om haar debuutalbum, dat op 13 juli verschijnt, voor te stellen. Ze mocht al in het voorprogramma van Ty Segall en Jack White staan en zal op Best Kept Secret een mix van soul, garage en rock brengen. Benieuwd hoe dat klinkt? Afspraak op zaterdag om 18u in de Five.

Brengers van de nacht? Drahla

Duister is een woord die je in iedere omschrijving van de band Drahla terug zal vinden. De band tekende onlangs een contract bij Captured Tracks (Mac DeMarco, Mourn) en wordt live omschreven als een compromisloze band. De groep heeft een frontvrouw die al pratend een publiek weet de bezwaren en met de hulp van donkere bassen & angstaanjagende erupties komt hun post punk het best tot zijn recht op een live podium. Om 00.30 op zaterdag in The Casbah? Wij zullen er alvast zijn.

De leukste Turkse psychedelica gebracht door Nederlanders? Altin Gün

Ze deden al een KEXP sessie, brengen covers van oude psychedelische songs en bevatten leden van Jacco Gardner en Jungle By The Night. Maak kennis met Altin Gün. De band laat de Turkse psychedelica uit de jaren 60 en 70 herleven en brengt er een heel eigentijdse invloed in. Die vorm van psychedelica is tegenwoordig weer helemaal in en we kunnen ons voorstellen dat dit op Best Kept Secret niets anders dan een klein, groots feestje zal worden. Fans van de betere psychedelica zullen trouwens niet over de Turkse vocals vallen, het deelt allemaal mee in de charme van deze muziek.

Het grootste geheim? De vraagtekens op de timetable.

Enkele weken terug zette Best Kept Secret Festival hun timetable online. Daarop één groot mysterie (hoe kan het ook anders) en wel in de vorm van enkele roze vlakken. Rechts van de line-up staat zelfs één groot vraagteken. Wat zou dat kunnen zijn? De organisatie loste er alvast geen woord over. Wij gokken op enkele exclusieve kleine sessies van de bands op de line-up zoals ze dat al vorig jaar deden, maar het kan ook iets helemaal anders zijn. Om dat te ontdekken, hou je best de site in de gaten.

Best Kept Secret 2018 vindt plaats op op 8, 9 en 10 juni. Tickets zijn nog steeds te koop via de site.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret lost bijna volledige programmatie voor 2023 met o.a. Aphex Twin, The Chemical Brothers en The 1975

Geduld is een schone deugd, dat weten ze bij Best Kept Secret heel goed. Het Nederlandse festival in Hilvarenbeek hield de line-up…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You (★★★★): Hartveroverende schoonheid

Er zijn bands die soms moeite hebben met het creëren van nieuwe muziek. Geen inspiratie of een heuse writer’s block kan hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.