Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “Shadow Of Your Love”

Guns N’ Roses heeft een ‘nieuw’ nummer uit, hoewel het meer dan dertig jaar geleden opgenomen is en al enkele versies online de ronde gingen. Origineel was het zelfs een nummer van Hollywood Rose uit 1984, nog voor het megasucces met de LA Guns begon. Het nummer zelfs bevat de typische elementen waarop Guns ’n Roses hun carrière gebouwd hebben: epische, toegankelijke harde rock ‘n roll met tonnen guitarlicks, een indrukwekkende solo en uiteraard die unieke schreeuw van Axl Roses.

Op de lyric video zien we een skelet in motorpak naast de tekst. Het doet even denken aan Eddie the Head, mascotte van Iron Maiden. De tekst is typisch GNR met ‘diepe’ thema’s als vrijheid, drank en vrouwen. Je zal songtitel niet snel vergeten, want frontman Axl herhaalt hem maar liefst 18 keer doorheen het exact drie minuten durend nummer. “Shadow Of Your Love” is lekker uptempo en punky, maar niet zo iconisch als hun kolossale debuutplaat Appetite For Destruction. Vandaar waarschijnlijk dat het die plaat dan ook niet gehaald heeft. Op 29 juni komt echter een uitgebreide heruitgave uit waarmee vast en zeker nog goed gerockt zal worden. Het bevat immers 49 nooit eerder uitgebrachte nummers. Acht dagen daarvoor, op 21 juni, kan je voor Slash nostalgisch luchtgitaar gaan spelen op Graspop.

Facebook / Website

 

78 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iron Maiden - "The Writing on the Wall"

De naam Iron Maiden doet bij iedereen die maar het kleinste beetje van muziek kent een belletje rinkelen. De legendarische band is…
AlbumsRecensies

Helloween – Helloween (★★½): Episch, vooral qua clichés

In 1988, alweer een frisse 33 jaar geleden, gaf Helloween de hardrock- en heavymetalwereld een flinke schop onder de kont met Keeper…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.