Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “Shadow Of Your Love”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “Shadow Of Your Love”

Guns N’ Roses heeft een ‘nieuw’ nummer uit, hoewel het meer dan dertig jaar geleden opgenomen is en al enkele versies online de ronde gingen. Origineel was het zelfs een nummer van Hollywood Rose uit 1984, nog voor het megasucces met de LA Guns begon. Het nummer zelfs bevat de typische elementen waarop Guns ’n Roses hun carrière gebouwd hebben: epische, toegankelijke harde rock ‘n roll met tonnen guitarlicks, een indrukwekkende solo en uiteraard die unieke schreeuw van Axl Roses.

Op de lyric video zien we een skelet in motorpak naast de tekst. Het doet even denken aan Eddie the Head, mascotte van Iron Maiden. De tekst is typisch GNR met ‘diepe’ thema’s als vrijheid, drank en vrouwen. Je zal songtitel niet snel vergeten, want frontman Axl herhaalt hem maar liefst 18 keer doorheen het exact drie minuten durend nummer. “Shadow Of Your Love” is lekker uptempo en punky, maar niet zo iconisch als hun kolossale debuutplaat Appetite For Destruction. Vandaar waarschijnlijk dat het die plaat dan ook niet gehaald heeft. Op 29 juni komt echter een uitgebreide heruitgave uit waarmee vast en zeker nog goed gerockt zal worden. Het bevat immers 49 nooit eerder uitgebrachte nummers. Acht dagen daarvoor, op 21 juni, kan je voor Slash nostalgisch luchtgitaar gaan spelen op Graspop.

Facebook / Website

 

165 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "The General"

De afgelopen jaren heeft Guns N’ Roses al enkele schoten gelost in de vorm van nieuwe muziek. “ABSUЯD” en “Hard Skool” verschenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "Perhaps"

In de schaduw van versterkers en de eeuwige rozenbloesem heeft Guns N’ Roses de muziekgalerij betreden als een onsterfelijke belichaming van rock-‘n-roll-weelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.