Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roger Daltrey – “As Long As I Have You”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roger Daltrey – “As Long As I Have You”

Van 2014 is het geleden dat we nog nieuw materiaal van Roger Daltrey in onze cd-speler konden duwen. Het solo-album dat de legendarische The Who-frontman toen maakte met Dr. Strangelove-gitarist Wilko Johnson krijgt weldra een opvolger. Op de -hopelijk zonnige- ochtend van 1 juni 2018 laat de Engelsman zijn nieuwe album, As Long As I Have You, op de wereld los. Op de gelijkgenaamde titeltrack van het toekomstige album horen we een opzwepende Daltrey met een duidelijk meer matuur stemgeluid dan in de beginjaren van The Who. Zijn ruwe stemgeluid trekt het niveau van de swing-a-long song omhoog, het nummer zelf heeft echter weinig te bieden. Het doet de heupen bewegen maar is te rechtlijnig en te simplistisch om te blijven boeien.

Het laatste album van The Who dateert uit 2006. Al valt er iets voor te zeggen dat dit nieuwe album ook een beetje een The Who album zal worden. Voor het merendeel van de songs van het toekomstige album ging Daltrey namelijk aan het werk met The Who-gitarist Pete Townshend. Op de reeds vrijgegeven tracklist van het nieuwe album vallen ook enkele covers op. Wordt het uitkijken naar de nieuwe nummers van Daltrey of toch eerder naar zijn herwerking van onder andere Nick Cave’s magistrale “Into My Arms”? Wij twijfelen. Op basis van deze eerste single wordt het hopen op het eerste, maar vrezen voor het tweede.

Related posts
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…
AlbumsRecensies

The Who – Who (★★): De vraag is vooral Why?

In 2006 bracht The Who Endless Wire uit. Het was maar liefst 24 jaar geleden, van It’s Hard uit 1982, dat de band nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Who - "All This Music Must Fade"

Of The Who nog relevant is dezer dagen? Nee. Of ze het ook proberen te zijn? We betwijfelen het. Voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.