Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Iceage – “Pain Killer”

Op 4 mei verschijnt het vierde album van Iceage. De punkers uit Denemarken maakten bekend dat de opvolger voor Plowing Into The Field Of Love uit 2014 Beyondless zal heten. De aankondiging van het album komt samen met een tweede single uit het aankomende album. Eerder kon je al “Catch It” horen en vandaag volgen ze dat op met “Pain Killer”. Een nummer dat ook voor het eerst gastvocals krijgt, en niet van de minste, want Sky Ferreira zingt mee. Hoewel het even stil was rond de band, kon je de afgelopen jaren wel albums krijgen van Marching Church, een zijproject van de frontman van Iceage.

Op “Pain Killer” krijgen we iets nieuws te horen van Iceage, een blazerssectie. Die draagt het volledige nummer en zorgt er voor dat de song zowaar een positieve sfeer krijgt, onverwacht van die punkers! De vuile stem van frontman Elias Bender Rønnenfelt doet bij momenten zelfs denken alsof we hier Iggy Pop aan het werk horen. Zijn stem gaat in het refrein perfect in interactie met die van Sky Ferreira wat er voor zorgt dat we met “Pain Killer” een geniaal nummer rijker zijn in 2018, hoera! Klein wist-je-datje om af te sluiten: de bio voor het album van Iceage werd geschreven door niemand minder dan punklegende Richard Hell, daar kan je al eens mee uitpakken!

1 maart 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief