Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “Mainland”

Wie onze eindejaarslijstjes van 2017 gevolgd heeft, zal hoogstwaarschijnlijk Rolling Blackouts Coastal Fever opgemerkt hebben, al was het maar voor de opvallende bandnaam. Met hun EP The French Press kwamen ze vorig jaar misschien wel met de soundtrack van de zomer voor de proppen. Hun 80’s college rock vond je terug in onze EP’s van 2017, alsook op kop van onze beste singles van 2017, met de titeltrack van die EP (mocht je die alsnog niet beluisterd hebben, maak er dan als de bliksem werk van!). Ook zagen we het vijftal op Leffingeleuren een set spelen die de aanwezigen niet snel zullen vergeten.

De Australiërs zijn in 2018 alvast niet van plan om op hun lauweren te rusten, zo getuigt de nieuwe single die ze op de wereld loslieten. “Mainland” is opnieuw een pracht van een nummer, gekenmerkt door lichtvoetige en gevleugelde lyrics. Het nummer is echter gebaseerd op een trip van gitarist Tom Russo naar de geboorteplaats van zijn grootouders, een eilandengroep ten noorden van Sicilië, waar de vluchtelingencrisis een harde realiteit was/is. Bijgevolg beschrijft Russo het als gaande over eindeloos verlangen, desillusie, privileges en liefde als een houvast. Ondanks dat zware thema blijft het een geweldig feelgood nummer, met dank aan de verschillende lagen warme upbeat gitaren, die onze gemoedstoestand meteen richting positiviteit, warmte en een zomergevoel katapulteren. Probeer de aanstekelijke riffs van “Mainland” maar eens uit je hoofd te houden.

Alsof een single (wellicht houden ze dus nog meer achter de hand) nog niet genoeg was, kregen we ook het fantastische nieuws dat Rolling Blackouts Coastal Fever op 31 mei de Ancienne Belgique aandoet in het kader van hun Europese tour. 2018 belooft opnieuw een vruchtbaar jaar te worden voor de band. En neem het van ons aan: zorg dat je erbij bent, je zal er geen spijt van hebben!

Facebook / Twitter / Site

24 januari 2018

About Author

Frederic Beeuwsaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief