Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mt. Joy – “Jenny Jenkins”

Wat begon als twee studenten die na school samen wat muziek maakten, is uitgegroeid tot een vijfkoppige band. Matt Quinn en Sam Cooper leerden elkaar kennen in de middelbare school in Philadelphia. De twee maakten regelmatig tijd om samen te repeteren en gaven vanaf 2005 kleine optredens. Hoewel ze er beiden veel plezier aan beleefden, moesten ze om financiële redenen toch hun studies laten primeren en kwam hun muziek op de tweede plaats.

Toen ze per toeval echter opnieuw in dezelfde stad aan het werk waren, kwam het duo weer samen om in LA hun passie te delen. Toen leerden ze ook Michael Byrnes en zijn huisgenoot Caleb Nelson kennen waarmee ze samen enkele nummers opnamen. Vanaf dan ontstond de officiële bandnaam Mt. Joy ook als een ode aan een berg in Valley Forge National Park waar Sam opgroeide. Naar hun eigen verbazing werd het nummer “Astrovan” een hit op Spotify met bijna vijf miljoen streams. Dit gaf de aanleiding om hun job op te geven en zich volledig op hun muziek te focussen.

“Jenny Jenkins” zal één van de nummers zijn die op hun nieuwe album zal schitteren. Het nummer kent een mooie, rustige opbouw naar een meezing-momentje waarbij tekstkennis overbodig is. Een emotionele Quinn brengt het nummer op een smachtende en passionele manier. Hoewel het geen kopie is van het gelijknamige lied van Jerry Garcia en David Grisman, haalden ze er wel enige inspiratie uit. Die bezieling hebben ze omgezet naar een pareltje!

Facebook/ Twitter/ Instagram/ Soundcloud

Related posts
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single rainbow frog biscuits - "It's All Fake Anyway"

De kans is groot dat rainbow frog biscuits een naam is die onbekend in de oren klinkt. Het alterego van Amber Louise…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby - "Problems"

Door de ondertussen welgekende coronapandemie was het even stil langs Corby’s kant. Het tweede en laatste album van de Australische singer-songwriter dateert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.