Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Fort Knox”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Fort Knox”

Nu Liam zijn promo machine gaan liggen is, wordt het tijd dat de broer terug opstaat. Enkele weken geleden verraste hij ons al met het machtige “Holy Mountain” waarbij Paul Weller en uitgesproken rol speelde. Het was de eerste single van zijn derde soloplaat Who Built The Moon?. Deze verschijnt op 24 november en vandaag brengt hij daaruit de album opener. “Fort Knox” is een nummer die bijna volledig instrumentaal gemaakt is, een rasechte starter dus. Op 6 april speelt de man trouwens in Vorst Nationaal.

Het nummer zit sterk in elkaar en geeft je echt een energieke boost om de dag mee te starten. Een gierende gitaar laat je meteen recht veren en niet veel later zorgen de vele ‘Hey Hey’s’ voor een aanstekelijke vibe. Na een eerste luisterbeurt heeft de aanstekelijke melodie zich al in je hoofd genesteld en voor de rest van de dag geraakt het er niet meer uit. Enerzijds klinkt het erg exotisch en is het alsof we ons in een Afrikaans land bevinden, maar anderzijds heeft het ook die Noel Gallagher vibe van weleer. ‘You Gotta Yourself Together Now’ zijn de profetische woorden die volgen naar het einde van de song (in de lyric video staat er zelfs een Nederlandse vertaling). Een nummer die je een sterke boost geeft waarna je energie hebt voor de rest van de dag.

Twitter / Facebook / Instagram / YouTube

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.