Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amenra – “Children of the Eye”

Eerder dit jaar kwam Belgische trots Amenra met het nieuws dat in de herfst van dit jaar de langverwachte MASS VI het daglicht ziet. Later kwamen ze met de datum 20 oktober, een in een mum van tijd uitverkochte releaseshow die elf dagen later Brussel aandoet. Nu hebben we met “Children of the Eye” een eerste single, met bijhorende videoclip. De band uit Kortrijk blijft trouw aan hun eigenaardige stijl, pakken je bij de keel en laten je zoals altijd verstomd achter.

Geen langerekte intro, na een tiental seconden hoor je het eerste slopende gitaarwerk al. Sneller dan verwacht valt alles ineen met een apotheose van sound. Amenra klinkt bombastischer dan ooit. Colin H. Van Eeckhout krijst alle frustraties uit zijn lijf tot je er, mocht dit zo nog niet zijn, kippenvel van krijgt. Met Wim Reygaert en Maximiliaan Dierickx werd er gewerkt aan een zeer donkere clip. Hun bedoeling om het eindeloze gevecht tegen onze onzichtbare vijanden in het leven- depressie, verlies, ziekte,.. – slaagt zoals vaak in de Church Of Ra wonderwel. Naar het midden toe van het net geen tien minuten durende kunststuk, gaat het volume naar beneden. Colin maakt ons aan de hand van zijn fragiele gesproken vocals klaar voor een laatste veldslag dat niets aan het lot overlaat.

Amenra bouwt met “Children of the Eye” verder aan hun bijna onaantastbare status. Ze gaan tot het uiterste, hebben hun sound nagenoeg geperfectioneerd zonder oog te verliezen voor hun artwork. Een parel van een nummer dat ons niet langer kan doen wachten tot de volledige release op 20 oktober via Neurot Records.
Hun releaseshow 31 oktober in AB is hopeloos uitverkocht.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVE - "Eternit"

‘België’s grootste, maar traagst groeiende band,’  zo wordt Amenra tegenwoordig weleens genoemd. Na bijna 25 jaar harde genres en avantgardistische zielen te…
InstagramLiveRecensies

Amenra @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Cultbijeenkomst

VIERNULVIER in Gent stond afgelopen weekend in rep en roer. Het gerenommeerde Brusselse radiostation organiseerde daar De 41 uur van Studio Brussel,…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 1): Kleine bui, veel vertier

De paasklokken luiden ook dit jaar het festivalseizoen mee op gang. In het oergezellige Schijndel opende Paaspop haar deuren voor tienduizenden festivalgangers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.