Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amenra – “Children of the Eye”

Eerder dit jaar kwam Belgische trots Amenra met het nieuws dat in de herfst van dit jaar de langverwachte MASS VI het daglicht ziet. Later kwamen ze met de datum 20 oktober, een in een mum van tijd uitverkochte releaseshow die elf dagen later Brussel aandoet. Nu hebben we met “Children of the Eye” een eerste single, met bijhorende videoclip. De band uit Kortrijk blijft trouw aan hun eigenaardige stijl, pakken je bij de keel en laten je zoals altijd verstomd achter.

Geen langerekte intro, na een tiental seconden hoor je het eerste slopende gitaarwerk al. Sneller dan verwacht valt alles ineen met een apotheose van sound. Amenra klinkt bombastischer dan ooit. Colin H. Van Eeckhout krijst alle frustraties uit zijn lijf tot je er, mocht dit zo nog niet zijn, kippenvel van krijgt. Met Wim Reygaert en Maximiliaan Dierickx werd er gewerkt aan een zeer donkere clip. Hun bedoeling om het eindeloze gevecht tegen onze onzichtbare vijanden in het leven- depressie, verlies, ziekte,.. – slaagt zoals vaak in de Church Of Ra wonderwel. Naar het midden toe van het net geen tien minuten durende kunststuk, gaat het volume naar beneden. Colin maakt ons aan de hand van zijn fragiele gesproken vocals klaar voor een laatste veldslag dat niets aan het lot overlaat.

Amenra bouwt met “Children of the Eye” verder aan hun bijna onaantastbare status. Ze gaan tot het uiterste, hebben hun sound nagenoeg geperfectioneerd zonder oog te verliezen voor hun artwork. Een parel van een nummer dat ons niet langer kan doen wachten tot de volledige release op 20 oktober via Neurot Records.
Hun releaseshow 31 oktober in AB is hopeloos uitverkocht.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Amenra @ OLT Rivierenhof: Schommelen tussen rust en chaos

Desolaat. Destructief. Demonisch. Kortrijkse postmetalband Amenra is het allemaal, maar daarnaast is het ook overgave, verlossing en verlichting. Met loodzware gitaren en…
LiveRecensies

Amenra (ochtendglorenconcert) @ OLT Rivierenhof: De Zotte Morgen

‘Graag zien we meer van deze ochtendglorenconcerten verschijnen in de toekomst,’ schreven we na het magische ontwaken tussen Jan Swerts en een…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Alcatraz opent de poorten naar de hemel en de hel

Er stond een flinke wind afgelopen vrijdag in Kortrijk. Niet afkomstig van de atmosfeer deze keer, maar van de collectieve zucht van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.