Nieuwe singles

Zeven muzikale toplocaties op de Gentse Feesten 2017

Nieuwe singles

Zeven muzikale toplocaties op de Gentse Feesten 2017

Vanaf vrijdag 14 juli staat volledig Gent opnieuw op zijn kop voor de 174e editie van de Gentse Feesten. Dat betekent niet alleen tien dagen lang samen dansen en feesten tot in de vroege uurtjes, maar ook bijzonder veel optredens ontdekken. Omdat in het gigantische programma soms moeilijker te navigeren valt dan in het centrum van de stad sinds het circulatieplan, hebben wij een overzichtelijke gids gemaakt met de muzikale hotspots op de Gentse Feesten.

Trefpunt Festival

De organisatie van Trefpunt brengt deze editie weer veel variatie in de straten en pleinen van Gent. Tijdens hun eclectisch festival kan je op maar liefst zeven verschillende locaties ontzettend veel ontdekken. Literatuur, dans, circus en debat vinden er allemaal hun plaats, maar de grootste pijler blijft toch de muziek. Zo komen de liefhebbers van pop, rock en indie aan hun trekken in de Trefclub waar verrassende artiesten zoals Hydrogen Sea, Témé Tan, Rhinos Are People Too, The Girl Who Cried Wolf, High Hi, Pascal Deweze, Krankland, Wooly Mammoths en nog vele anderen het podium zullen betreden. Daarnaast vallen er tijdens het rockconcours “Jonge Wolven” de meest beloftevolle bands van het moment te ontdekken. Op het Walter De Buckplein zullen onder andere Zimmerman, Imarhan, Baloji, Meuris en Sioen (die Paul Simon’s Graceland zal spelen) veel volk op de been brengen.

Alle informatie en de volledige agenda vind je hier.

Kinky Star

Wie Gentse Feesten zegt, zegt eigenlijk ook Kinky Star. De broedplaats van tal van opkomende bands geeft er elke avond een dikke lap op, met iedere avond een ander thema. Deze variëren van techno en rock, naar electronica en noise. Tien dagen aan een stuk worden er telkens om 22 uur, middernacht en 3 uur ’s nachts shows gespeeld waar naast Belgisch talent ook enkele buitenlandse bands te bewonderen zijn. Met onder andere Vonnis, Crowd Of Chairs en Every Stranger Looks Like You worden de liefhebbers van zware gitaren verwend. Dansen kan dan weer met Rumours, La Jungle en Borokov Borokov. Ook King Dick, Shht en Mind Rays zullen ongetwijfeld voor een vettig feest zorgen. El Yunque speelt voor het eerst sinds lang terug een show en dat wil je zeker niet gemist hebben. Het officiële startschot komt van Atlas, waarmee de festiviteiten meteen stevig zullen beginnen. Kortom: veel, heel veel bands om te checken, voor ieder wat wils en vooral non stop muziek, want na elke laatste show staat er  steevast nog een afterparty gepland.

Bekijk de volledige planning hier.

Charlatan

Uiteraard is er ook in de Charlatan altijd iets te beleven tijdens de feesten. Met hun eclectische affiche is er voor ieder wat wils. Naast de talrijke feestjes, is er een enorm gevarieerde line-up met artiesten als André Brasseur, Tin Fingers, It It Anita, The Guru Guru, Amp Fiddler, The Slow Club, Hakim, Blackwave., Thecolorgrey en vele anderen. De laatste nacht wordt afgesloten op 06u ’s ochtends met een optreden van Elefant. We hebben ook gehoord dat er een aantal verrassingsoptredens gepland staan, dus wie nieuwsgierig is, zakt beter af naar de Charlatan (we verzekeren jullie dat de verrassingen de moeite zullen zijn)!

De line-up kan je bezichtigen op hun website.

Café de Loge

Ook tijdens de Gentse Feesten staat Café de Loge garant voor sterk talent van eigen bodem. Elke avond kan je er luisteren naar eigenzinnige muzikanten zoals Axelle Tauber, Stefan Dixon, Steven H, Jasmien Aernout, Chuck Paisley, Sarah Leuridan, Fernant Zeste & Easy Dodo, Simon Cornelis, Baia Koba, Dries, She en Tegen Beter Weten In. Stuk voor stuk songwriters die vast en zeker veel te vertellen hebben met hun muziek. Er wordt afgesloten met een heuse hootenanny waar verschillende artiesten het podium zullen delen. Café de Loge is dus de intieme place-to-be voor wie wil ontsnappen van de drukte op de feesten.

Wie wanneer speelt vind je op de facebookpagina.

Boomtown

Al zestien edities lang is Boomtown een vaste waarde op de Gentse Feesten die garant staat voor een mix van grote namen en alternatieve acts. Vijf dagen lang zal er op de Kouter, in de Handelsbeurs en in de opera een brede waaier aan artiesten te zien zijn. De Kouter zal omgebouwd worden tot een heus festivalplein met gratis inkom. Spinvis, Blaudzun, Robbing Millions, Kenji Minogue, Delv!s, Tjens Matic en vele anderen zullen daar optreden. Wie een schappelijk bedrag neerlegt zal in de Handelsbeurs en opera kunnen genieten van de muziek van onder andere Absynthe Minded, Jan Swerts, Melanie De Biasio, Jef Neve, J. Bernardt, Romeo Elvis en Dans Dans. Een grote meerwaarde is dat Boomtown de strijd aan gaat met de grote afvalbergen op massa evenementen. Zo gaan ze resoluut voor herbruikbare bekers, duurzame constructies en zijn ze altijd op zoek naar nieuwe ecologische initiatieven.

Alle info vind je op hun website.

Missy Sippy

Liefhebbers van blues en roots zullen zich ook tijdens de Gentse Feesten thuis voelen in de Missy Sippy.  Zoals gewoonlijk is er plaats voor gevestigde grootheden, maar evenzeer voor opkomend talent uit Gent. Er zijn dagelijks betalende optredens met onder andere Roland, Tiny Legs Tim, Paper Wings, Johan Heldenberg & Nils De Caster en Jan Hautekiet met Patrick Riguelle. Daarnaast kan je ook genieten van gratis optredens door tal van straffe muzikanten zoals Broken Wings, Big Time Bossmen, Guy Verlinde & The Houserockers, Shake Down Tim & The Rhythm Revue en RAMAN. De sfeervolle avonden worden telkens afgesloten met een live sessie om 1u ’s nachts waar een centrale muzikant zijn compagnons uitnodigt. Dat beloven alvast interessante kruisbestuivingen te worden!

Ontdek hier alle artiesten.

Café Fatima

Nadat het café een brand wist de verduren, zijn ze weer helemaal klaar om de Gentse Feesten te ontvangen. Dat doet Café Fatima met de beste rommelige gitaarbands die België rijk is. Zet je schrap voor bands als The Future Dead, Teen Creeps, The Tubs, Alpha Whale of Leopard Skull. Iedere dag is er een concert te beleven en ze starten telkens om 21u. In de intieme sfeer van het café, kan het dan ook niet anders dan een unieke ervaring zijn voor de Gentse Feesten.

De volledige line-up vind je hier.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Hang Youth, The Zesde Metaal, Oproer en meer naar Boomtown!

De Gentse Feesten biedt elk jaar plezier voor groot en klein, voor vroege vogels en nachtraven, voor liefhebbers van straattheater, wandelingen, lekker…
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.