Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe Single Comet Street – “Sundown on K2”

Na het tragische heengaan van MIAVA-drummer Jelle Tommeleyn, en een muzikale pauze van meer dan een jaar, slaan de volgelingen van Maria Isn’t A Virgin Anymore opnieuw de handen in elkaar. Ze doopten hun nieuwe project Comet Street, naar de ‘Komeetstraat’ waar Jelle vroeger woonde. Maar genoeg over het verleden: hun allereerste demo-single “Sundown on K2” verkent duidelijk nieuwe horizonten en verdient het om op zichzelf beoordeeld te worden.

Van de duistere klankkleuren en echo’s in de intro, tot de majestueuze akkoordprogressies verder in het nummer; voor een debuutsingle slaat hij in als een bom. Hoewel ze de productie en opname voor hun eigen rekening hebben genomen, lijkt het alsof de mannen van Comet Street al goed weten hoe ze moeten klinken. “Sundown on K2” volgt ook geen uitgemelkte poprockstructuur maar klimt eerder omhoog naar zijn eigen climax, begeleid door wanhopige, kristalheldere vocals, laaggestemde gitaarhoeken en bijna orkestrale drums.

Zeggen dat we benieuwd waren naar een opvolging van MIAVA, zou eigenlijk al een understatement zijn. Maar Comet Street slaagt er wonderwel in om aan de verwachtingen te voldoen. Een nieuwe, frisse sound, stappen op onbeperkt terrein, maar toch een dijk van een single.

Voor de snelle beslissers: vanavond speelt Comet Street op het Dreef Festival in Tielt. Voor andere concertdata: klik hier.

8 juli 2017

About Author

Tijl Van de Casteele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief