Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BUN – “Two Faced Girl”

Ongeveer een maand geleden releasede Brecht Vanvyaene onder de naam BUN zijn debuutsingle “Around The Corner”. We moesten niet lang wachten op een tweede want die is er alreeds. Maar enfin, toch eens ons geheugen opfrissen. Brecht kennen we al van Miava (Maria Isn’t A Virgin Anymore) en Comet Street; BUN is zijn soloproject. Zijn eerst single deed ons denken aan Oasis, maar we kregen ook een Admiral Freebee vibe. Een catchy rocknummer met een mooie melodie en dat allemaal op een vrolijk tempo. Maar voor zijn tweede single gooide hij het duidelijk over een andere boeg.

“Two Faced Girl” begint met enkele langzame aanslagen op een americana-esque gitaar tot er een akoestische gitaar inpikt en het rustig doorcruiset. We denken aan Adam Green’s album Minor Love en enkele Calexico nummers; maar dan net ietsje ruwer. Wederom is Vanvyaene’s stem een krachtige drager van het nummer. Hij wisselt opnieuw zijn rauwe zangstem met, deze keer weliswaar hoge, tedere vocalen. Het lied voelt ideaal voor deze tijden in quarantaine, want het wekt weemoedige gevoelens naar betere tijden. Het verlangen naar rond een kampvuur zitten met die ene vriend die altijd een akoestische gitaar vast heeft speelt op. Terwijl we aan een kampvuur denken, loopt het nummer al langzaam op z’n einde.

BUN toonde vandaag dat hij van meer dan één markt thuis is. Hopelijk waait deze crisis over en pikken we hem ’s zomers ergens mee op een gezellig festivalletje; of wie weet, bij een kampvuur.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
AlbumsRecensies

Kurt Vile - Back to Moon Beach (★★★): Als een kabbelend beekje

Van alle laidbackrockers die gekleed in houthakkershemd door de alternatieve muziekscène strompelen, is Kurt Vile momenteel waarschijnlijk wel de bekendste. Hij is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.