Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BUN – “Two Faced Girl”

Ongeveer een maand geleden releasede Brecht Vanvyaene onder de naam BUN zijn debuutsingle “Around The Corner”. We moesten niet lang wachten op een tweede want die is er alreeds. Maar enfin, toch eens ons geheugen opfrissen. Brecht kennen we al van Miava (Maria Isn’t A Virgin Anymore) en Comet Street; BUN is zijn soloproject. Zijn eerst single deed ons denken aan Oasis, maar we kregen ook een Admiral Freebee vibe. Een catchy rocknummer met een mooie melodie en dat allemaal op een vrolijk tempo. Maar voor zijn tweede single gooide hij het duidelijk over een andere boeg.

“Two Faced Girl” begint met enkele langzame aanslagen op een americana-esque gitaar tot er een akoestische gitaar inpikt en het rustig doorcruiset. We denken aan Adam Green’s album Minor Love en enkele Calexico nummers; maar dan net ietsje ruwer. Wederom is Vanvyaene’s stem een krachtige drager van het nummer. Hij wisselt opnieuw zijn rauwe zangstem met, deze keer weliswaar hoge, tedere vocalen. Het lied voelt ideaal voor deze tijden in quarantaine, want het wekt weemoedige gevoelens naar betere tijden. Het verlangen naar rond een kampvuur zitten met die ene vriend die altijd een akoestische gitaar vast heeft speelt op. Terwijl we aan een kampvuur denken, loopt het nummer al langzaam op z’n einde.

BUN toonde vandaag dat hij van meer dan één markt thuis is. Hopelijk waait deze crisis over en pikken we hem ’s zomers ergens mee op een gezellig festivalletje; of wie weet, bij een kampvuur.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jake Xerxes Fussell - Good and Green Again (★★★★): Wondermooi melancholisch museum

De Amerikaanse zanger en gitarist Jake Xerxes Fussell is niet zomaar een muzikant, hij is een muziekconservator. Als een archivaris gaat hij…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neil Young & Crazy Horse - Barn (★★★½): Schuur zonder grote verrassingen

Heeft Neil Young nog enige introductie nodig? Tijdens een carrière van bijna zestig jaar heeft de Canadese bard talloze tijdloze albums en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel - "Deer"

In 2020 bracht Sint-Niklazenaar Pauwel (voluit Pauwel de Meyer) zijn solodebuut-ep Pauwel uit. In de lente van 2022 komt zijn eerste volledige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.