Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BUN – “There I Go”

We zijn weer een maandje verder dus plichtsgetrouw loste Brecht Vanvyaene opnieuw een verse single. In februari waanden we ons in de nineties, de hoogdagen van onder andere Oasis, terwijl zijn single vorige maand ons meenam op een rustige rit door een verlaten prairie. Maar wie is de man achter BUN, Brecht Vanvyaene, alweer? Brecht kennen we naast soloproject BUN al van MIAVA en Comet Street. MIAVA zoekt de grenzen tussen postrock en metal op; dit doen ze zonder gezang maar wel met veel vette riffs. Comet Street, door tragische omstandigheden opvolger van MIAVA, creëert een meer helder geluid met duistere passages en clean gezang.

Verse single “There I Go” opent met een vrolijk klinkende riff en een vlotte percussie. Vervolgens zingt Vanvyaene met z’n zoete stem over de leuke melodie en dan zijn we verkocht. We bewegen automatisch mee met onze voeten en betrappen onszelf op meezingen. Een vrolijk nummer zoals dit is exact wat we kunnen gebruiken tijdens een lockdown zoals deze. Het clipje verdiend een speciale shout-out, want daar zien we Vanvyaene eenzaam reizend van planeet naar planeet met slechts z’n gitaar; eenzaam, zoals we allen wat zijn dankzij het coronavirus. Terwijl we meeknikkend het lied uitluisteren mijmerend over de lockdown, beseffen we plotsklaps dat het nummer al voorbij is. “There I Go” zou perfect op een album van Admiral Freebee kunnen staan, flitst er nog door onze gedachten terwijl we tot onze conclusie komen.

Jammer genoeg komt er geen gezellige festivalzomer voor zowel BUN als ons, maar met drie klassevolle singles achter de rug en nog enkele op weg, zien we de toekomst toch een klein beetje rooskleurig tegemoet.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #32

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Wilco, dEUS, Trixie Whitley en Admiral Freebee naar Live is Live festival

Het gloednieuwe festival Live is Live in Zeebrugge laat zich niet kennen en blijft maar namen spuwen. Nadat we vorige week voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "Good Night On Earth"

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.