Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BUN – “Around the Corner”

Uit het rockhart van West-Vlaanderen, namelijk Lichtervelde, komt Brecht Vanvyaene. We kennen hem al van Miava en Comet Street en nu laat hij zijn soloproject BUN los op de wereld. De single wordt vergezeld van een videoclip waarbij hij hulp kreeg van onder andere Ace Zec en Jan Coudron van King Hiss. Om de single te masteren huurde Vanvyaene Brian Lucey in. Hij masterde al voor Royal Blood, Artic Monkeys, Triggerfinger, Marilyn Manson, Depeche Mode en vele anderen. Geen amateur dus.

Maar hoe klinkt die eerste single, “Around the Corner”, nu? Wel, die doet ons denken aan de geluiden die Manchester in de nineties voortbracht. “Cigarettes & Alcohol” van Oasis schoot ons bijvoorbeeld te binnen. We drijven relaxed mee met Brechts rauwe, heze maar ook tedere stem die de scheurende, melodieuze gitaren uitstekend vergezelt. Brecht zingt over het leven, vervlogen tijden maar vooral over tijden die nog moeten komen: ‘Good times await around the corner.’

BUNs eerste single “Around the Corner” wekt bij ons een verlangen naar meer op: meer van die goeie tijden en vooral meer van die goeie muziek.

Facebook

28 februari 2020

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief