LiveRecensies

FÄR @ Marimain : Naturel, vanzelfsprekend en diep

Heerlijk! Die diepe bastonen, zwaar catchy sampels, diepe teksten waar je toch nog iets van begrijpt. Fär is een groep uit Brakel die een soort zwarte indie pop brengen. Experimenteel kan je hun muziek wel noemen. Het lijkt wel alsof ze een fantasieverhaal brengen met daarbij een vleugje muziek. Fär staat echter wel bekend om hun energieke optredens maar ook om hun passie voor muziek. Dat zie je ook aan het grote publiek die zij elke keer opnieuw meebrengen naar hun fantastische optredens.

Hun live set in de Marimain was meer dan intens genoeg om Gent wakker te schudden op een kalme zondag. Een energiek begin van wat belooft een smeulend optreden te worden, we kregen het gevoel alsof we bij het begin werden opgewarmd om tegen het einde helemaal te zijn weggesmolten. Iedereen in de zaal ging meteen op in de muziek.

Bij het nummer “Shot” werd iedereen bij de keel gegrepen door het intense gevoel dat Frontvrouw An-Sophie doorgaf aan het publiek. Het voelde zo naturel en zo vanzelfsprekend aan dat het wel van diep moest komen. De emotie die zij gaven, de gedachten waar zij mee zaten, kwamen helemaal over tot ons. Het zat meteen goed tussen groep en publiek. Van het eerste tot het laatste nummer gingen ze door. Geen fouten, geen misverstanden, gewoon puur liefde voor muziek.

Fär mag zich echter wel wat meer laten horen in de muziekindustrie. Presence, feeling en vooral veel eerlijkheid in hun muziek dat is hun motto. Fär bracht hun muziek oprecht en eerlijk waar wij beren enkel maar van kunnen houden! Zij gaven echter een wervelende set in de Marimain te Gent.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ††† (Crosses) - "Initiation" & "Protection"

Eindelijk nieuw werk van †††, de band met een van de minst praktische namen die we tot nu toe konden opmerken. Gelukkig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single FÄR - "Runaway"

Gent bruist momenteel van spannende muzikale projecten zoals FÄR. Het duo bracht in 2016 hun eerste demo uit en hun debuutalbum SALUTE volgde…
AlbumsOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Fär – Salute (★★★½): "Bezwerende pikzwarte elektronica"

Als er een werkelijke duistere onderwereld bestaat, dan ligt het debuutalbum van de Belgische Fär daar vanaf nu non-stop op repeat. We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.