Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single FÄR – “Runaway”

Gent bruist momenteel van spannende muzikale projecten zoals FÄR. Het duo bracht in 2016 hun eerste demo uit en hun debuutalbum SALUTE volgde al een jaar later. An-Sofie De Meyer en Tim De Gieter trokken zich na enkele live shows, waaronder ook shows als openingsact van o.a. Amenra en ABRA, even terug en komen na een jaar lang in de studio te zitten, volgende maand met het vervolg op hun debuutalbum. Nadat we “Throw Them Out” enkele weken terug kregen, stellen ze vandaag “Runaway” aan de wereld voor.

“Runaway” is een bom van bassen en house-geluiden, waardoor een grootse wall of sound op je neer dondert. Lichte popinvloeden zorgen er echter voor dat het nummer toch nog toegankelijke elementen bevat en we zo een uitstekend darkpop nummer krijgen, dat ons bij momenten kippenvel bezorgt door de innemende instrumentals. Weglopen is na het beluisteren van het nummer evenwel geen oplossing, want de magie van het nummer zorgt ervoor dat je stokstijf staat te luisteren naar wat het duo je presenteert. Ook de clip, die we in première aan je mogen voorstellen, benadrukt die duisterheid en is een echte must-see. We kijken al uit naar de nieuwe ep.

Op 10 april speelt de band in de Afsnis in Gent als try out voor hun, en op 17 mei in de Vooruit in Gent samen met SKEMER.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1383 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

ECHT! - INWANE (★★★★) : Grimmig grensverleggend

Na een verwachtingsvolle EP Douf brengt de Brusselse groep ECHT! nu debuutalbum INWANE uit. Ze combineren jazz, funk, electro en hiphop met als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar…
AlbumsRecensies

Brennt - Christine (★★★½): Brennt beukt zonder genade

‘De release van deze ep is mijn manier om Christine Sleurs vaarwel te wensen. Voor de korte periode dat ik haar gekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.