Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Holter – “So Lillies”

Julia Holter heeft sinds de release van haar met lof overladen album Have You In My Wilderness niet stil gezeten. Om dit voor te stellen heeft ze zowel heel de planeet afgereisd om het over te komen voor te stellen. Nu wordt deze tour vastgelegd op plaat in de vorm van Domino’s nieuw concept “Domino Documents”. Hiermee is het muzieklabel van plan om de evoluties van haar artiesten te documenteren. Hiervoor kruipen ze in de studio in Londen en brengen ze live nummers verspreid over heel hun carrière. Julia Holter en haar band bijten de spits af met In The Same Room waarvan we alvast “So Lillies” kunnen beluisteren.

“So Lillies” is al een ouder nummer dat stamt uit haar album Tragedy. De originele versie is een 7-minuten durend stuk waar omgevingsgeluid wordt gecombineerd met experimentele pop en elektronica. Deze song werd echter heruitgevonden zodat het meer in de wereld van Have You In My Wilderness past. Hierdoor komt de song meer naar voren en wordt het geheel mooi begeleid door de barokke instrumentatie  die we inmiddels van haar gewend zijn. Toch blijft het experiment en complexiteit troef bij Julia Holter. Dat is namelijk een grote aantrekkingskracht in haar muziek. Zij en haar band spelen met vreemde meerstemmigheid, ritmische opbouw en soms een beetje welgemikte chaos.

Luister vooral even zelf in afwachting van dit veelbelovend concept. In The Same Room komt uit op 31 maart.

Website / Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lost Girls - Menneskekollektivet (★★★★): Noors duo levert ambitieus en compact debuut

Noorwegen heeft een sterke reputatie in de elektronische muziekwereld. Artiesten als Alan Walker, Kygo en Röyksopp hebben een naam voor zichzelf gemaakt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blue Bendy - "International"

Het Zuid-Londense sextet Blue Bendy lost haar derde single “International”. De Britten maakten eerder hun intrede in de scene met nummers “Closing…
LiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): Zonovergoten eindfeest

De laatste, stralende dag van Best Kept Secret Festival eindigde in onweer, maar door al het moois dat ook zondag weer door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.