Nieuwe singles

Nieuwe single Soulwax – “Transient Program For Drums And Machinery”

Nieuwe singles

Nieuwe single Soulwax – “Transient Program For Drums And Machinery”

soulwax

De broers Stephen en David Dewaele hebben al een legendarisch en avontuurlijk pad bewandeld. Oorspronkelijk creëerden ze uitstekende jaren ’90 alternatieve rock, maar deze lieten ze altijd voldoende evolueren om de rest een stap voor te zijn. Het duurde niet lang voordat ze internationaal konden gaan touren en voor ze het wisten rolden ze in allerlei nieuwe succesvolle projecten. Ze zagen alle hoeken van de planeet met 2manyDJs, verzorgden het productiewerk van tal van bands en keerden uiteindelijk ook terug naar hun Soulwaxproject. Niet meer met de muziek die ze in het begin maakten, maar met een fusie van rock met electronica. Ze waren hiermee één van de eersten die perfect de sfeer konden opmeten van een scene die bands zoals LCD Soundsystem en The Rapture belichaamden. Dit werd vastgelegd op platen zoals Any Minute Now en Nite Versions.

Sindsdien lag de focus op 2ManyDJs, het ambitieuze Radio Soulwax en tal van andere initiatieven. Het werd lang stil rond Soulwax in de vorm van een band tot dit jaar. Ze keerden terug met de soundtrack voor Belgica en stonden onder andere op Pukkelpop met een dynamische liveshow (met maar liefst drie drummers waaronder Max Cavalero van Sepultura!). Nu breien ze hier een vervolg aan met een Europese tour die 11 april in de Ancienne Belgique neerstrijkt. Bij deze aankondiging hoort ook een gratis download van het acht-minuten durende nummer “Transient Program For Drums And Machinery”.

Deze nieuwe single lijkt naar goede gewoonte grenzen te verleggen en nieuwe regionen op te zoeken. Er wordt afgeweken van de directe dansvloerstijl van Nite Versions en in de plaats maken we kennis met een kant van de groep die zijn tijd neemt om hun muziek traag uit te laten spinnen. Dit doen ze met dezelfde pulsaties en droge vocals die sterk doet denken aan pakweg Kraftwerk’s Trans-Europa Express. Maar Soulwax zou Soulwax niet zijn moesten ze dit niet laten ontploffen in iets enorm dansbaar en extatisch. Deze track is uiteraard niet de meest toegankelijke single, maar hopelijk wel een uitstekende voorbode op een nieuw avontuurlijk album.

Site / Facebook / Twitter

 

Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men's Club - "Widow"

Een goede twee jaar geleden slaagde Working Men’s Club erin om met een vrij simpel concept de harten van menig muziekfanaat te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.