FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

© CPU – Jan Van Hecke

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again.., Charlotte de De Witte en Queens of the Stone Age, is het nu tijd om met mondjesmaat de rest van de poster in te vullen. Op vrijdag 16 augustus maakt zo de veelzijdige Britse popartieste Jorja Smith voor de tweede keer haar opwachting op Pukkelpop. Ook de Amerikaanse rapper Denzel Curry zakt komende zomer af naar Hasselt, terwijl het ook een blij weerzien wordt met tricolore trots Soulwax dat nog maar net in vier uitverkochte AB’s indruk maakte. Eveneens nieuw op vrijdag is het drum-‘n-bassduo Sigma met een naar verluidt zeer exclusieve show.

De pret stopt gelukkig niet, want ook op zaterdag 17 augustus passeert er veel schoon volk over de vloer. In eerste plaats is er de langverwachte terugkeer van Skrillex, die tien jaar na zijn laatste passage in ons land ongetwijfeld voor een van de dj-sets van het weekend zal zorgen. Ook de show van RAYE wordt er eentje om naar uit te kijken, want dat ze live veel in haar mars heeft, bewees ze afgelopen zomer nog met een indrukwekkend concert op Rock Werchter. De indielovers komen eveneens aan hun trekken, want de immer graag geziene Britten van The Vaccines komen het extra gezellig maken.

En dan is er nog de zondag, waar Pukkelpop heel wat fijne troeven voor op tafel kan gooien. The Smile, het allesomvattende project van Thom Yorke, Jonny Greenwood en Tom Skinner, komt zijn sterke tweede album Wall Of Eyes voorstellen. Voor de liefhebbers van de snedige en bijtende punkrock is er dan weer een weerzien met het Amerikaanse drietal Rise Against. De dansbenen krijgen op de slotdag overigens ook heel wat moois te verduren met het Britse duo Overmono en de Spaanse techno-sensatie Indira Paganotto. Ten slotte kan je deze zomer onze geliefde noorderbuur MEROL op Pukkelpop aan het werk zien. Na de krokusvakantie volgt een volgende lading namen!

De ticketverkoop start binnenkort. Meer informatie vind je op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (in alfabetische volgorde): 

Donderdag 15 augustus: TBA

Vrijdag 16 augustus: Denzel CurryJorja Smith – Fred again.. – SigmaSoulwax – Stormzy

Zaterdag 17 augustus: Charlotte De Witte – Goldband – RAYE – Sam Smith – Skrillex –The Vaccines 

Zondag 18 augustus: Indira PaganottoMEROLOvermonoRise Against – The Offspring – The Smile – Queens of the Stone Age

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "Chocoladefontein"

“LESGOOOO” riep MEROL een maandje geleden toen ze haar nieuwe hoofdstuk op gang trapte. Het harde clubnummer is de eerste single van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.