Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Clock Opera – “Whippoorwill”

clock_opera_oct16_1_1024_860

De mannen van Clock Opera zijn klaar om hun debuutplaat op te volgen. Nadat ze een crowdfunding campagne op poten zetten, is het nu tijd om al dat geld in een plaat te gieten. Venn is de naam van die plaat en eerder deelde de band al “Changeling” en “In Memory“. De band nam het album op met Kristopher Harris (Matthew & The Atlas, Bear’s Den) en probeert hierop het verloren gaan van iets een klank te geven. Met “Whippoorwill” hebben ze alvast een wondermooie, eerlijke electropop track klaar.

Emoties staan zeker centraal op deze song, het begint bij de falsetto van frontman Guy Connelly en loopt door dankzij de gevoelige synths. Een beetje James Blake kruipt er in als we eerlijk moeten zijn. Toch ontsnapt het nummer niet aan explosies, weliswaar bescheiden. Met het refrein krijgen we een kenmerkend Clock Opera melodietje die zomaar in het hoofd blijft hangen. Alles komt samen en de synths gaan luider, het doet wat denken aan Yeasayer of M83. Mooi om te zien dat Clock Opera niets van hun charme verliest. Op 10 februari komt de volledige plaat er aan.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

https://soundcloud.com/clockopera/whippoorwill-2

 

19 oktober 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief