Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 – “Mirror”

© CPU – Jan Van Hecke

Anthony Gonzalez is op dreef, nadat zijn project M83 begin dit jaar het wonderbaarlijke Fantasy uitbracht, verrast hij zijn fans met nieuwe oude muziek. Het nummer “Mirror,” hoewel oorspronkelijk een verborgen parel op het legendarische album Hurry Up, We’re Dreaming, krijgt eindelijk de erkenning die het verdient. In het verleden kon je dit nummer namelijk enkel downloaden door goed in het fysieke cd-doosje te speuren naar een verborgen link. Later werd het lied als een exclusieve 7-inch single uitgebracht voor Record Store Day en werd het tijdens live optredens vaak met groot enthousiasme ontvangen. Maar voor degenen die het digitaal wilden beluisteren, was dat tot nu toe niet mogelijk.

“Mirror” vangt de typische groove die Hurry Up, We’re Dreaming destijds zo populair maakte, gezien het nummer gekenmerkt wordt door aanstekelijke synthesizers en uptempo drums. ‘Happy, happy, happy, no soul!’ zingt Gonzalez, wat alleen maar bijdraagt aan de soundscape waar we van wegdromen. Dromerig en reflecterend neemt de Franse band ons mee naar een verloren liefde, wat we ook terugvinden in de titel van het lied. Atmosferische druppels vullen de emmer der melancholie en de unieke klankenverzameling doet het oeuvre van de band alle eer aan. Naast de epische instrumentatie is het de kenmerkende stem van Gonzalez die ons steeds weer doet wegzweven in de emotionele reis die de band ons keer op keer biedt. Puur genieten dus.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Movulango - The Irony (★★★★): Vonken groeien uit tot inferno

Exact een jaar geleden waren we laaiend enthousiast over de eerste ep van Movulango. Het nom de plume van Mozes Mosuse bleek…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonnie McKee - "SLAY"

De zestienjarige Bonnie McKee koesterde meteen grote muzikale dromen: ze verhuisde naar Los Angeles om een rijke carrière als zangeres te beginnen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.