Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Starboy” Feat. Daft Punk

14457341_1239972192693264_8337893551385098494_n

Dat het succes van The Weeknd de laatste jaren in stijgende lijn gaat, is al langer geweten, maar met zijn nieuwste single ‘Starboy’ doet hij er nog een schepje boven op. Hij wist namelijk een samenwerking te strikken met niemand minder dan Daft Punk.

Dat er een verrassing zat aan te komen, bleek eerder al uit de totale black-out van zijn sociale media die daarna met volledig nieuw materiaal werd opgevuld. De verrassing is echter niet alleen een nieuwe single, nee hij maakte ook meteen bekend dat er een nieuw album –ook Starboy gedoopt- aankomt met maar liefst 18 tracks!

De eerste single ‘Starboy’ die we vandaag te horen kregen, doet ons niet twijfelen. Deze nieuwe is hitmateriaal en zal volgens ons binnenkort de hoogste plaatsen van de hitlijsten innemen. De single is moeilijk uit het hoofd te krijgen en bevat een zekere Justin Timberlake fever. De repetitieve beat gecombineerd met een piano en de hoge noten van Abel bespelen het spectrum tussen fragiliteit en kracht. De typerende buitenaardse synths van Daft Punk helpen hierbij zeker. Het nummer klinkt ‘mainstream’ en is hoogstwaarschijnlijk gemaakt met het doel een groot publiek te bereiken, toch is nog steeds de The Weeknd’s stempel aanwezig (waar we blij om zijn).

Afgaand op deze eerste single belooft het nieuwe album, volgens ons, alweer een schot in de roos te worden.

Facebook / Instagram / Twitter / Youtube / Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "Stay With Me" (feat. Halsey, Justin Timberlake & Pharrell Williams)

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar Calvin Harris heeft eindelijk nog eens een nieuw album af. De Schotse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHYGIRL - "Come For Me"

De Britse SHYGIRL behoort volgens velen tot het gesloten kringetje aan artiesten die de popwereld op zijn kop zet en dat deed…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone - Twelve Carat Toothache (★★½): Op zoek naar licht

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun muziek meer dan 25 miljard keer is beluisterd op Spotify, maar Post Malone kan dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.