Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Starboy” Feat. Daft Punk

14457341_1239972192693264_8337893551385098494_n

Dat het succes van The Weeknd de laatste jaren in stijgende lijn gaat, is al langer geweten, maar met zijn nieuwste single ‘Starboy’ doet hij er nog een schepje boven op. Hij wist namelijk een samenwerking te strikken met niemand minder dan Daft Punk.

Dat er een verrassing zat aan te komen, bleek eerder al uit de totale black-out van zijn sociale media die daarna met volledig nieuw materiaal werd opgevuld. De verrassing is echter niet alleen een nieuwe single, nee hij maakte ook meteen bekend dat er een nieuw album –ook Starboy gedoopt- aankomt met maar liefst 18 tracks!

De eerste single ‘Starboy’ die we vandaag te horen kregen, doet ons niet twijfelen. Deze nieuwe is hitmateriaal en zal volgens ons binnenkort de hoogste plaatsen van de hitlijsten innemen. De single is moeilijk uit het hoofd te krijgen en bevat een zekere Justin Timberlake fever. De repetitieve beat gecombineerd met een piano en de hoge noten van Abel bespelen het spectrum tussen fragiliteit en kracht. De typerende buitenaardse synths van Daft Punk helpen hierbij zeker. Het nummer klinkt ‘mainstream’ en is hoogstwaarschijnlijk gemaakt met het doel een groot publiek te bereiken, toch is nog steeds de The Weeknd’s stempel aanwezig (waar we blij om zijn).

Afgaand op deze eerste single belooft het nieuwe album, volgens ons, alweer een schot in de roos te worden.

Facebook / Instagram / Twitter / Youtube / Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doechii - "Alter Ego" (feat. JT)

Sinds ze in 2022 haar handtekening zette bij de hiphopgrootheden van Top Dawg Entertainment heeft Doechii niet stilgezeten. Ze dropte een paar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.