Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Starboy” Feat. Daft Punk

14457341_1239972192693264_8337893551385098494_n

Dat het succes van The Weeknd de laatste jaren in stijgende lijn gaat, is al langer geweten, maar met zijn nieuwste single ‘Starboy’ doet hij er nog een schepje boven op. Hij wist namelijk een samenwerking te strikken met niemand minder dan Daft Punk.

Dat er een verrassing zat aan te komen, bleek eerder al uit de totale black-out van zijn sociale media die daarna met volledig nieuw materiaal werd opgevuld. De verrassing is echter niet alleen een nieuwe single, nee hij maakte ook meteen bekend dat er een nieuw album –ook Starboy gedoopt- aankomt met maar liefst 18 tracks!

De eerste single ‘Starboy’ die we vandaag te horen kregen, doet ons niet twijfelen. Deze nieuwe is hitmateriaal en zal volgens ons binnenkort de hoogste plaatsen van de hitlijsten innemen. De single is moeilijk uit het hoofd te krijgen en bevat een zekere Justin Timberlake fever. De repetitieve beat gecombineerd met een piano en de hoge noten van Abel bespelen het spectrum tussen fragiliteit en kracht. De typerende buitenaardse synths van Daft Punk helpen hierbij zeker. Het nummer klinkt ‘mainstream’ en is hoogstwaarschijnlijk gemaakt met het doel een groot publiek te bereiken, toch is nog steeds de The Weeknd’s stempel aanwezig (waar we blij om zijn).

Afgaand op deze eerste single belooft het nieuwe album, volgens ons, alweer een schot in de roos te worden.

Facebook / Instagram / Twitter / Youtube / Site

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Weeknd - Dawn FM (★★★½): Vroeger en nu, hand in hand

‘Happy new year! Everything feels chaotic again. Music can heal and that feels more important than another album rollout. Let’s just drop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs - "Tears in the Club" (feat. The Weeknd)

Je weet het of je weet het niet, maar Dansende Beren loste deze week het lijstje der beste albums van 2021. Wie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA - "LA FAMA" (feat. The Weeknd)

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat ROSALÍA de muziekindustrie uit zijn voegen liet barsten met het fantastische El Mal Querer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.