Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Felix Pallas – “Curse”

Schermafbeelding 2016-06-06 om 20.05.39Na hun doortocht bij De Nieuwe Lichting en de lichtjes geweldige single ‘Rakata’ zijn de jongens van Felix Pallas terug met een nieuwe single. Het nummer werd zelfs in première gedraaid op Beats 1 bij Zane Lowe. ‘Curse’ gaat verder op onderzoek in de duistere wereld waarin het viertal al een tijdje vertoeft. Het helpt natuurlijk dat frontman Simon Nuytten ook bij Bazart aan de slag is. Net zoals die band drijft Felix Pallas op een bedje van melancholie, gedragen door slepende drums en slome synths. Zie ook: Warhola en Tsar B. Ja, er beweegt wat in belpopland.

‘Curse’ neemt je vanaf de eerste noot op sleeptouw. “Everything is allright” hoor je boven de ijle synths uitklinken, terwijl je stiekem weet dat dat niet waar is. “I am a curse but I / wanted to find the other side / I am addicted to her”. De slome drums en etherische synths leiden je recht naar het refrein, gedragen door een heerlijke en zo mogelijker nog lijzigere riff. Zonder het zelf te beseffen, word je langzaam in het nummer gezogen. Wat leeg begon, gaat steeds voller en voller. Het laatste refrein is een volwaardige dronkemansdans, waarbij je hoofdschuddend en in slow motion jezelf tot uitputting blijft dansen. ‘Curse’ is nogmaals een stap vooruit voor het viertal van Felix Pallas. Wij zijn alleen maar benieuwd waar ze hun zevenmijlslaarzen gevonden hebben.

Instagram Facebook Twitter Website

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
InstagramLiveRecensies

Bazart + Yong Yello @ Werchter Parklife: 'Fuck corona'

‘Ge hebt geen idee hoe blij we zijn. ‘t Is zo fucking lang geleden.’ En of we Mathieu Terryn gelijk moesten geven….
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.