Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Felix Pallas – “Curse”

Schermafbeelding 2016-06-06 om 20.05.39Na hun doortocht bij De Nieuwe Lichting en de lichtjes geweldige single ‘Rakata’ zijn de jongens van Felix Pallas terug met een nieuwe single. Het nummer werd zelfs in première gedraaid op Beats 1 bij Zane Lowe. ‘Curse’ gaat verder op onderzoek in de duistere wereld waarin het viertal al een tijdje vertoeft. Het helpt natuurlijk dat frontman Simon Nuytten ook bij Bazart aan de slag is. Net zoals die band drijft Felix Pallas op een bedje van melancholie, gedragen door slepende drums en slome synths. Zie ook: Warhola en Tsar B. Ja, er beweegt wat in belpopland.

‘Curse’ neemt je vanaf de eerste noot op sleeptouw. “Everything is allright” hoor je boven de ijle synths uitklinken, terwijl je stiekem weet dat dat niet waar is. “I am a curse but I / wanted to find the other side / I am addicted to her”. De slome drums en etherische synths leiden je recht naar het refrein, gedragen door een heerlijke en zo mogelijker nog lijzigere riff. Zonder het zelf te beseffen, word je langzaam in het nummer gezogen. Wat leeg begon, gaat steeds voller en voller. Het laatste refrein is een volwaardige dronkemansdans, waarbij je hoofdschuddend en in slow motion jezelf tot uitputting blijft dansen. ‘Curse’ is nogmaals een stap vooruit voor het viertal van Felix Pallas. Wij zijn alleen maar benieuwd waar ze hun zevenmijlslaarzen gevonden hebben.

Instagram Facebook Twitter Website

https://soundcloud.com/felix-pallas/curse

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 1): Opjutten en opgejut worden

Voor de derde keer alweer is Suikerrock geen marktpleinfestival meer, maar een veel groter uitgebouwd muziekgebeuren achter de Tiense Suikerfabriek met ook…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.