Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Monkees

1035x1035-Monkees-Good-Times-cover-art[1]

The Monkees is een legendarische surfrock band uit Los Angeles. De band scheerde hoge toppen in de jaren 60 toen ze in een gelijknamige serie een boysband speelden. Uit die serie ontstonden verschillende hits zoals “I’m A Believer”, “Last Train To Clarksville” en “Daydream Believer”. De band schreef zelf nooit hun nummers maar liet, zoals hedendaagse popsterren, andere artiesten de songs schrijven. Zo is I’m A Believer geschreven door Neil Diamond. In 1971 hield de band er mee op en tussen die periode en nu hielden ze verschillende reünies.

In 2012 stierf de frontman Davy Jones, toch de stem van The Monkees. Het hield de resterende bandleden niet tegen om een nieuwe plaat te maken. “Good Times!” is de eerste plaat sinds 1996, toch al een tijdje geleden. Het album viert de vijftigste verjaardag van de band en komt op 27 mei uit. De drie overlevende leden van The Monkees Micky Dolenz, Peter Tork en Michael Nesmith zullen aan dat album meewerken.

Omdat The Monkees nog steeds hun nummers niet zelf schrijven, maken ze gebruik van hedendaagse songwriters en ongebruikte nummers uit de 60’s. Zo werkten onder meer Death Cab For Cutie’s Ben Gibbard, XTC’s Andy Partridge, Noel Gallagher en Paul Weller mee aan de plaat. De oude nummers komen dan weer van Neil Diamond en Carole King. “She Makes Me Laugh” is de nieuwste single en is geschreven door Rivers Cuomo van Weezer. Het is een typisch opgewekt popnummertje waarin de harmonieën overheersen. The Monkees zullen wel nooit meer hetzelfde klinken zonder Davy Jones, een mooiere vijftigste verjaardag kunnen ze zich niet inbeelden.

3667 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - "An Arrow In The Wall"

Death Cab for Cutie bracht vorig jaar nog maar zijn tiende album Asphalt Meadows uit en de band staat alweer klaar met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.