Nieuwe singles

Nieuwe single Jambinaijambinai-300x200Koreaanse bands, we nemen onze pet af voor diegene die er vijf weet op te noemen. “They Keep Silence” is de nieuwe single van Jambinai (잠비나이) uit Seoul, dat op 17 juni hun tweede album uitbrengt. Dat ze potentie hebben, bewijst hun aanwezigheid op het SXSW-festival in Austin, Texas. Werkelijk iedereen die maar iets met nieuwe alternatieve muziek te maken heeft, bevindt zich op dit moment daar. Dikke kans dat er bands ontdekt worden die over vijf jaar headlinen op Pukkelpop of Lowlands.

Of Jambinai deze eer zal worden toegekend, is nog even afwachten. ‘Deze band klinkt meer als een kracht van de natuur dan een band. Het combineren van post-rock met dynamische Koreaanse folk leidt tot een opwindende, levendige en unieke mix.’, aldus platenlabel Bella Union. Naar eigen zeggen is de band donkerder dan andere Koreaanse bands. Hoewel we weinig vergelijkingsmateriaal kennen, geloven we dat blindelings.

“They Keep Silence” lijkt te beginnen met iemand die een halve minuut zijn gitaar stemt. Hetzelfde riffje blijft echter ruim zes minuten doorgaan, aangevuld met o.a. een Koreaanse citer. Het bombastische geluid doet vermoeden dat er minimaal vijf muzikanten aan het werk zijn. Niets is minder waar, de band bestaat uit twee dames en een heer.

Jambinai staat op 18 mei in Ancienne Belgique te Brussel, op 19 mei in Vera te Groningen en op 20 mei in het Paard te Den Haag.

Facebook / Twitter / Instagram

16 maart 2016

About Author

appie82


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief