Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BeraadGeslagen – “Duizeldorp”

Neem electrojazz, stop er flink wat drugs in en het resultaat is BeraadGeslagen. Het duo bestaat uit Fulco Ottenvanger, toetsenist bij de Beren Gieren en Lander Gyselink, drummer en brein achter de Belgische jazz-en-van-alles-wat-band STUFF. Ze brachten in 2016 al samen een ep uit met vooruitstrevende jazz-nummers als “Suikerbeat” en “Nedersteprock”. Nu is het dus tijd voor de nieuwe plaat Duizeldorp, een plaat waar wij enorm naar uitkijken. Zeker nadat we deze virtuozen deze zomer aan het werk zagen op Pukkelpop, en daar misschien wel één van de grootste verrassingen van het festival waren.

We moeten eerlijk zijn: “Duizeldorp” is een pak minder gemakkelijk te slikken dan “Grindbuffel“. Bij de eerste luisterbeurten is het soms moeilijk om hoogte te krijgen waar het nummer heen gaat: na een minimalistische intro wordt er plots een gigantische basdreun je oren in gebombardeerd, terwijl de hiphop beat rustig verder huppelt. Vervolgens dwaal je verder door het ‘duizeldorp’ van synths en drums dat BeraadGeslagen voor je creëert. Als je dan eenmaal aan de uitgang denkt te zijn, ontploft het nummer nog éénmaal volledig. Wat een trip, wij zijn alweer fan!

Als Duizeldorp, het album, zo’n nummers blijft spuwen, kan het wel eens een legendarisch album gaan worden. Wij kijken er alvast naar uit!

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
LiveRecensies

BeraadGeslagen @ Het Depot: Gek én geniaal

We stoefen nog steeds over de opzwepende drumskills die we afgelopen zomer konden aanschouwen bij de festivalshows van Lander & Adriaan. Nu…
AlbumsRecensies

FULCO - FAAM (★★★½): Minutieus experimenteren met verbeelding

Voor wie ‘m nog niet kent: Fulco Ottervanger omschrijft zichzelf als ‘een Nederlandse popzanger uit België die in zijn zoektocht naar duidelijkheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.